Forgive me, is this the way to the Future ?

Goran Bregovic Goran Bregovic komt uit een Servisch-Kroatische familie en belichaamt in de ogen van de ganse wereld de dorst naar vrijheid, openheid en vrede waarnaar zijn land zozeer verlangt. Bij ons is hij bekend geworden door de films van zijn trouwe handlanger Emir Kusturica, maar in eigen land was hij vroeger een grote rockster. Inmiddels heeft hij de status van 21ste-eeuwse componist verworven.

Woensdag treedt Bregovic samen met zijn Wedding and Funeral Band op in Bozar, alwaar zij vergezeld worden door Kristjan Järvi en diens New Yorkse Absolute Ensemble. Bregovic, voormalig voorman van de populaire rockgroep Bijelo Dugme en bij het grote publiek bekend van zijn soundtracks van de films van Emir Kusturica, is een groot kenner van de verschillende muziekculturen van de Balkan en weet hun grenzen ook te overstijgen. De gitarist/componist vermengt de verschillende nationale en regionale stijlen en zet zigeunertradities naar zijn eigen hand, op zoek naar verbroedering en verdraagzaamheid tussen culturen, via de gemeenschappelijke taal van de muziek.

Het concert in Brussel maakt deel uit van een tournee langs de belangrijkste concertzalen van Europa. Met de “Forgive me, is this the way to the Future? Three letters to Tree Prophets” hoopt Bregovic dat de muziek het publiek even kan doen ‘dromen van een ideale en verdraagzame wereld…’, in een gemeenschappelijke taal waarin de mens bij uitstek lijkt te kunnen communiceren. Met Järvi en zijn virtuoze musici creëert Bregovic een bijzondere ontmoeting tussen de rijke tradities van de Balkan en de hedendaagse muziek.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Goran Bregovic – Wedding and Funeral Band – Kristjan Järvi’s Absolute Ensemble
Woensdag 25 april 2007 om 20.00 u

Bozar – Henry Le Boeufzaal
Ravensteinstraat 23
1000 Brussel

Meer info : www.bozar.be, www.goranbregovic.co.yu, www.bulgarianvoices.com en www.absoluteensemble.com