Sonokids : muzikale klanken voor en door kinderen

Sonokids Onder het motto ‘Mag het iets meer zijn dan Samson, Spring en K3?’ presenteert Happy New Ears een muzikale lunapark voor en door kinderen, oftewel een hele zondag waarop de kinderen koning zijn. De Budascoop wordt van kop tot teen gevuld met muzikale klanken voor en door kinderen. Een avontuurlijk programma vol vreemde stemgeluiden, robotjes, wervelende dans, animatiefilm en uiteraard… muziek! De kinderen maken hun eigen robot en bespelen de verschillende geluidsinstallaties. Er vallen ook doorlopend kortfilms te bekijken waarin muziek een belangrijke rol speelt.

Sonokids‘ is echter geen lange concertzit. De concerten zijn van beperkte duur en de kinderen kunnen zelf met geluid aan de slag gaan. De stemkunstenaar Bo Spaenc gaat samen met de kinderen van basisschool De Drie Hofsteden op zoek naar het stemgeluid van de indianen. Op dit toonmoment waan je je even in de Far West!

Cinema Volum prikkelt meerdere zintuigen. Oude filmpjes van honderd jaar oud worden verwerkt in een sprankelende voorstelling vol muziek, vreemde instrumenten en breakdance. Na de voorstelling kan je zelf de dansvloer onveilig maken en geeft Sam de Waele een stoomcursus breakdance. Dit is de allerlaatstevoorstelling van Cinema Volum.

Het Duitse collectief Der Strudel maakt overheadbots. Deze kleine robotjes bewegen en maken ook geluid. Ze werk en op zonne-energie en komen in actie onder een lichtbron. Door het de gekleurde filters van de robotjes ontstaan mooie kleurrijke projecties. De kinderen kunnen net als de kinderen van freinetschool de Levensboom een eigen overheadbot maken. Deelname aan de workshop kost 5 euro, en je neemt ook je eigen robot mee naar huis.

De Duitse klankkunstenaar Erwin Stache presenteert een paar installaties. Loop achter een ‘klangkar’ aan of beweeg de stalen pijpen van de ‘Kilo Ohm’ en tover de vreemdste tonen en klanken te voorschijn.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Happy New Ears Sonokids
Zondag 30 september 2007 om 15.00 u
Budascoop
Kapucijnenstraat 10
8500 Kortrijk

Meer info : www.happynewears.be , www.bospaenc.be, derstrudel.org en www.erwin-stache.de

Elders op Oorgetuige :
Klinkende Stad voor kids, 24/09/2007
Klinkende Stad : geluidswandeling door het Kortrijkse centrum, 13/09/2007
Happy New Ears : Kortrijk als epicentrum van nieuwe muziek, 11/09/2007