Herneming Adams appels in Brussel, Leuven en Antwerpen

Adams Appels Ex-gevangene en neonazi Adam O. Petersen volgt een re-integratieprogramma in de leefgemeenschap van Ivan, een geestelijke met een onwankelbaar geloof in de mens. Op Ivans vraag om zich een positief doel te stellen, antwoordt Adam dat hij een taart zal bakken met de appels uit Ivans tuin. Dat blijkt niet zo eenvoudig. Naast de kleptomaan-verkrachter Gunnar, de gangster Khalid, de zwangere alcoholica Sarah en een verbouwereerde skinheadbende komt ook de duivel roet in het eten gooien. Of is het God?

Adams appels is de eerste samenwerking tussen Olympique Dramatique en Dominique Pauwels (LOD), die eerder al de muziek componeerde voor Onegin en Wolfskers. Samen bewerken ze dit gitzwarte filmscenario van de Deense Oscarwinnaar A.T. Jensen tot een musical. Aangevuld met Annet Malherbe, Koen De Graeve, vier jonge acteurs, een danseres en een stel muzikanten nemen de Olympiquers je mee op een krankzinnige trip door de wereld van goed en kwaad, waarbij geen enkele overtuiging overeind blijft.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Olympique Dramatique & Dominique Pauwels: Adams Appels
Woensdag 23 december 2009 om 20.00 u
KVS Bol

Lakensestraat 146
1000 Brussel

Meer info : www.kvs.be
—————————
Zaterdag 16 januari 2010 om 20.00 u
Schouwburg Leuven

Bondgenotenlaan 21
3000 Leuven

Meer info : www.30cc.be
—————————
Van woensdag 27 t.e.m zaterdag 30 januari 2010, telkens om 20.00 u
Bourla Schouwburg

Komedieplaats 18
2000 Antwerpen

Meer info : www.toneelhuis.be en www.lod.be

Dominique Pauwels op www.matrix-new-music.be en www.lod.be

Elders op Oorgetuige :
Adams appels : een krankzinnige trip door de wereld van goed en kwaad, 26/05/2009
Judaspassie : apologie van de zwakke menselijkheid, 3/03/2009