Dominica Eyckmans & Erwin Van Bogaerts in Orgel op Maandag

Dominica Eyckmans Orgel op Maandag is een reeks van gratis lunch-time orgelconcerten in de Brusselse Onze-Lieve-Vrouw van Finisterraekerk. Op maandag 20 september brengen Domenica Eyckmans (foto) & Erwin Van Bogaerts een concert met werk voor altviool en orgel. Op het programma : werk van Ernest Chausson, John Dowland, Benjamin Britten, Joseph Jongen, Samuel de Lange jr, Marco Bossi, Dominica Eyckmans en een creatie van de Belgische componiste Solange Labbé.

Altvioliste Dominica Eyckmans (1967) legt zich momenteel voornamelijk toe op de hedendaagse en experimentele muziek. In die hoedanigheid speelt ze regelmatig in ensembles als Ensemble Musiques Nouvelles, Kammerensemble Neue Musik Berlin, Musikfabrik en Spectra. Ze was eveneens verbonden aan o.a. Champ d’Action, Ictus, het Aquarius-Ensemble en E88, en verleende haar medewerking aan talloze opnames. Als soliste trad ze onder meer op in het Parijse IRCAM, Weimar en Brussel in het kader van meerdere festivals van hedendaagse muziek zoals Ars Musica en November Music. Naast haar diploma altviool behaalde ze ook een eerste prijs fuga en meesterdiploma in de schriftuur. Van 1995 tot 1999 was ze lesgeefster altviool in de klas van Yves Cortvrint in het ‘Conservatoire Royal de Musique de Mons’. In 2004 sloeg ze ook de weg in van de compositie.

Organist en klavecinist Erwin Van Bogaert (1951) studeerde aan het Lemmensinstituut en het Conservatorium te Maastricht. Aan het Gentse Conservatorium behaalde hij in 1990 een Eerste Prijs (Bachelor) klavecimbel en bekwaamde hij zich verder bij Marcelo Bussi.
Erwin was gedurende 26 jaar titularis-organist aan de Onze-Lieve-Vrouwkerk te Sint-Niklaas, en heeft momenteel deze functie in de dekenale Sint-Martinuskerk van Beveren. Hij was leraar orgel aan de muziekacademies van Berchem, Geraardsbergen en Sint-Niklaas.
Hij is bedrijvig met het geven van concerten in binnen- en buitenland en CD-opnamen (wereldcreatie (Evangelion’ van Raymond Schroyens). Hij is tevens een veelgevraagd begeleider van solisten en diverse koren.

Programma :

  • Ernest Chausson, Pièce
  • Dowland/Eyckmans, If my Complaints
  • Benjamin Britten, Lachrymae
  • Joseph Jongen, Grand Pièce – Petite Prélude
  • Samuel de Lange jr, Adagio
  • Marco Bossi, Chant du soir
  • Eyckmans, Incarnation
  • Solange Labbé, Gott spricht zu jedem nur, eh er ihn macht – creatie


Orgel op Maandag : Dominica Eyckmans & Erwin Van Bogaerts
Maandag 20 september 2010 om 12.30 u
O.L.V. der Finisterraekerk

Nieuwstraat
1000 Brussel

Meer info : www.orgelopmaandag.be

Extra :
Dominica Eyckmans op www.muziekcentrum.be
Erwin Van Bogaerts : www.erwinvanbogaert.be
Solange Labbé op youtube

Elders op Oorgetuige :
Dominica Eyckmans & Frederik Croene stellen nieuwste cd voor in Kasteel d’Ursel, 21/06/2010