Sun Araw, Gary War, U.S. Girls en Andrea Belfi in Netwerk Aalst

U.S. Girls Sun Araw is het solo-universum van Magic Lantern’s psychonaut Cameron Stallones. Het trio Gary War is afkomstig uit ‘a galaxy far far away’. Megan Remy, a.k.a. U.S. Girls (foto) uit Philadelphia wordt de Brian Eno van de jaren vijftig genoemd… maar dan uit de 23ste eeuw. Andrea Belfi is drummer en elektroakoestisch muzikant en behoort tot de top van Italiaanse underground. Donderdag kun je ze live aan het werk zien in Netwerk Aalst.

Sun Araw is het solo-universum van Magic Lantern’s psychonaut Cameron Stallones. Hij recycleert het kosmische van Spacemen 3 en van krautrock en combineert ze met verdwaalde wereldse klanken tot een slapeloze trip die de luisteraar meesleurt in een donkere tunnel, langsheen exotische beesten tot het witte licht aan het einde ervan. Verwacht psychedelische jams met donkere dub, trage Afrikaanse funk, meeslepende drones en zweterige tropische vibes.
www.sunaraw.com, www.myspace.com/sunaraw en youtube

Het trio Gary War is afkomstig uit ‘a galaxy far far away’. Ze maken psychedelische new wave, gedompeld in een bad vol feedback, effecten en synthy vibes. Perfect voer voor Ariel Pink fans.
www.myspace.com/garywargarywar en youtube

Megan Remy, a.k.a. U.S. Girls, uit Philadelphia wordt de Brian Eno van de jaren vijftig genoemd… maar dan uit de 23ste eeuw. De lo-fi chanteuse creëert een uniek universum door popmelodiën aan ruwe reel-to-reel tape soundtracks te lijmen. Het leverde in 2008 en 2009 Introducing… en Go Grey op, twee sterke platen op het Siltbreezelabel met o.a. covers van The Kinks en Bruce Springsteen.
www.myspace.com/usgirlsss en youtube

Andrea Belfi is drummer en elektroakoestisch muzikant en behoort tot de top van Italiaanse underground. Hij omringt zijn drumkit met synthesizers en elektroakoestische apparaten waarmee hij minimale en verstilde pareltjes maakt.
www.myspace.com/andreabelfi en youtube

Tijd en plaats van het gebeuren :

Sun Araw / Gary War / U.S. Girls / Andrea Belfi
Donderdag 28 oktober 2010 om 20.30 u
Netwerk / centrum voor hedendaagse kunst

Houtkaai
9300 Aalst

Meer info : www.netwerk-art.be

Elders op Oorgetuige :
Stillivingrooms : een kleine maar onvergetelijke huiskamerperformance, 8/10/2010
Een avond vol roekeloos experiment met een licht nostalgisch tintje, 3/10/2009