Tussen klank en stilte : geluidsarchitect Ward Weis in Recyclart

Ward Weis Sint Lukas Brussel organiseert voor de vierde keer hun multidisciplinaire ‘Impactsessies‘: eclectische avonden met performances, hedendaagse experimentele muziek en dans, video, experimentele instrumentenbouw, avant- jazz.. Dit jaar is Recyclart gastheer. IMPACTsessions programmeert ook dit jaar weer zo gedifferentieerd mogelijk. Voorstellingen waarbij het gebeuren primeert op het object en de actie op het resultaat. Voorafgaand is er een lezing door de performer. Zo wordt de voorstelling in een ruim perfectief geplaatst binnen zijn internationale artistieke context en binnen het oeuvre van de kunstenaar. Tijdens de derde Impactsessie dit seizoen nodigt de Antwerpse geluidskunstenaar Ward Weis je uit in zijn eigen klankwereld. Weis maakt naast zijn werk als geluidstechnicus voor Radio 2 ook soundscapes, montages en geluidscollages.

Ward Weis (1956) studeerde geluidsopnametechniek en film. Hij werkt bij de VRT en omschrijft zichzelf als ‘geluidsarchitec’. Het radiowerk van Ward Weis is gekenmerkt door een zoektocht naar de grenzen van ‘het geluid’. Wanneer wordt een reëel geluid als een abstracte klank ervaren? Kunnen we de herkenbaarheid loslaten en ons openstellen voor de tonaliteit die ons dagelijks omringt.

Durven we luisteren? Het is een luistersessie voor durvende oren. Luisteren in ruimte en tijd. Luisteren naar tijd en ruimte. Kijken in klanken naar de virtuele einder. Het is aanbevolen er zelf voor te zorgen comfortabel te kunnen luisteren. Een kussen, matrasje, strandstoel, … kan helpen.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Impact Sessions : Ward Weis
Woensdag 23 december 2011 om 17.30 u (lezing) en om 20.30 u (performance)
Recyclart
(station Brussel-Kapellekerk)
Ursulinenstraat 25
1000 Brussel
Gratis toegang

Meer info : www.impactsessions.be, www.recyclart.be, www.sintlukas.be en users.skynet.be/planktone/ward