Hedendaagse instrumentale tango in het Zuiderpershuis Antwerpen

Cuarteto Ariel Hernandez Cuarteto Ariel Hernandez is een van de meest belovende hedendaagse instrumentale tangoformaties. Het tangokwartet o.l.v. bandoneonspeler Ariel Hernandez wisselt zonder problemen oude, klassieke tango’s af met vernieuwende eigen composities. Ariel Hernandez is bekend van de groep Malevaje en heeft ook een eigen ensemble Che Camerata. Hij werkte samen met topartiesten als Amelita Baltar, Rubén Juarez, El Cabrero, Carlos Acuña, Diego Carrasco en Vicente Amigo. Het kwartet wordt vervolledigd door Lila Horovitz op contrabas, pianist Juan Cruz Peñaloza en violiste Ana Hernandez.

Muziek uit de bordelen
Over één ding is iedereen het eens: de tango is geboren in de bordelen van Buenos Aires. Het was stadsmuziek pur sang. Een muzikaal product ontstaan in de Europese migrantengemeenschappen, beïnvloed door de Andalusische flamenco, Zuid-Italiaanse melodieën, Cubaanse habanera, Afrikaanse candomblé en vooral milonga, het lied van de Argentijnse gaucho. De van oorsprong Duitse bandoneon geeft de tango haar kenmerkende weemoedige klank.
Het kwartet van bandoneonspeler Ariel Hernández is met zijn repertoire van afwisselend oude, klassieke tango’s en innovatieve eigen composities een van de meest interessante tangogroepen van het moment. Het kwartet wordt aangevuld met getalenteerde musici waaronder contrabassiste Lila Horovitz, die een belangrijke rol heeft gespeeld als oprichtster van de nieuwe wereldwijd verbreide tangobeweging.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Cuarteto Ariel Hernandez
Donderdag 17 maart 2011 om 20.30 u
Zuiderpershuis Antwerpen

Waalse Kaai 14
2000 Antwerpen

Meer info : www.zuiderpershuis.be, www.arielhernandezcuarteto.com en www.myspace.com/arielhernandezcuarteto

Bekijk alvast deze video van het Cuarteto Ariel Hernandez

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Pippi8_wDdc&w=480&h=390]