Kim Myhr & Sébastien Roux in de Q-O2 werkplaats in Brussel

Sebastien Roux Sébastien Roux (electronica) en Kim Myhr (gitaar, objecten, mechanica) spelen electro-akoustische improvisaties die zich situeren binnen een breder texturaal en harmonisch kader. Belangrijk in het werk van beide artiesten is de poëzie van minimale geluiden en gebaren die samen een complex geheel vormen. De muziek switcht snel van dens naar schaars of van pitch naar noise. Myhrs veelal simplistische benadering tot klanken en tonen gaat op in Roux’ aanpak. Resultaat is ‘a positive and soft-edged music’, waarin het vooral gaat om het dynamisch en spontaan samenspel tussen mens en machine.

De Noorse gitarist Kim Myhr (1981) is vooral geïnteresseerd in het opbouwen en afbreken van muzikale vormen met gebruik van eenvoudige bouwstenen. Hij is onder meer organisator van het Fri Resonans Festival in Trondheim en speelde met o.a. Jim Denley, Ingar Zach en Tetsuzi Akiyama. Sébastien Roux (1977), eveneens gitarist, komt uit Parijs, waar hij werkt bij het prestigieuze instituut IRCAM. Daarnaast maakt hij klanksculpturen, speelt o.a. in Heller en Sogar en zijn solo cd’s, met op gitaardrones gebaseerde ambientmuziek, werden door 12K en Apestaartje uitgebracht.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Kim Myhr & Sébastien Roux
Zaterdag 16 april 2011 om 20.30 u

Q-O2 werkplaats
Koolmijnenkaai 30-34
1080 Brussel

Meer info : www.q-o2.be

Extra :
Sébastien Roux : www.myspace.com/sebastienrouxmusic en youtube
Kim Myhr : www.kimmyhr.com, www.myspace.com/kimmyhrmusic en youtube

Elders op Oorgetuige :
Jim Denley & Kim Myhr in de Q-O2 werkplaats , 30/11/2009
Thomas Olbrechts, Kim Myhr & Sebastien Roux in Q-O2, 26/11/2008