10 jaar Dorp op Stap met exclusief concert in Bozar

Slavomír Horínka Het Festival van Vlaanderen Brussel nodigt op zondag 17 april 60 dorpen uit voor een gratis jubileumconcert in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel! Dorp op Stap heeft 10 edities achter de rug en dat moet gevierd worden. Om 11 uur opent Steph Goossens, bekend van de televisieserie ‘Thuis’, de dag met een spetterende show. Er zullen foto’s uit de oude Dorp-op-Stap-doos worden gehaald, er zullen leuke anekdotes worden verteld, er worden bloemetjes uitgedeeld. Kortom, een leuke opmaat voor wat nog komt. Om 11.30 uur worden de violen gestemd voor het exclusieve concert. Het Nationaal Orkest van België brengt de prachtige 2de symfonie van Johannes Brahms. De tweede helft van het programma wordt gewijd aan Tsjechië. De hedendaagse componist Slavomír Horínka (foto) componeerde speciaal voor dit concert een concerto voor viool en orkest, ‘The Words of the Cross’. Soliste in dit werk is Sophia Jaffé die in 2005 de derde prijs op de Koningin Elisabethwedstrijd voor viool won. Zij creëerde het werk van deze 30-jarige Tsjechische componist enkele maanden geleden in Praag. Horínka exploreert daarin de talrijke klankkleuren van de viool en van het orkest.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Jubileumeditie Dorp op Stap
Zondag 17 april 2011 van 11.00 u tot 17.30 u
Concert NOB : Brahms, Horínka
Zondag 17 april 2011 om 11.30 u
Bozar
– Henry Le Boeufzaal
Ravensteinstraat 23
1000 Brussel

Meer info : www.dorpopstap.be en www.nob-onb.be

Extra :
Slavomír Horínka : www.horinka.cz en youtube