Elektro-duo Andrea Belfi en Attila Faravelli in de Q-O2 werkplaats Brussel

Tumble Tumble is een elektro-duo met Andrea Belfi en Attila Faravelli. Belfi en Faravelli creëren hun eigen klankwereld door in real time te componeren en te improviseren. Het resultaat van hun compositieproces is een zowel chaotische als rationele muzieksoort, waarbij het ritme van de drums en van de elektro-akoestische instrumenten samensmelt met de magmatische geluidsimpulsen uit de afgedankte en omgebouwde luidsprekers. Het is een organische geluidsmassa, zowel verfijnd als wild. Een spontane interactie tussen drums, percussie en elektro, digitale ritmes verspreid door een hoop omgebouwde woofers, een landschap van Soundcycleswhichcreateoniric, kapotte luidsprekers, geluidlagen die elektro-akoestische klankstructuren creëren, een primitieve polyritmiek, ruige en ongecontroleerde funkritmes en -geluiden, terugkoppelingen en sinusoïdes, een verwarde stijl, een ratatouille die prat gaat op fouten en er handig gebruik van maakt.

Andrea Belfi (1979) is drummer en elektroakoestisch muzikant en behoort tot de top van Italiaanse underground. Hij omringt zijn drumkit met synthesizers en elektroakoestische apparaten waarmee hij minimale en verstilde pareltjes maakt. Hij studeerde drums, improvisatie en hedendaagse kunst in Milaan. Hij treedt op met elektro-akoestische drums en elektronica, zowel solo als in verschillende samenwerkingsprojecten zoals met David Grubbs en Stefano Pilia, of met het trio ‘il Sogno del Marinaio’ met de punk-rock legende Mike Watt, avant-folk met Larkin Grimm, of radicale improvisatie als duo met Ignaz Schick. Zijn werk is uitgebracht op Chocolateguns, Hapna en Die Schachtel.

Attila Faravelli (1976) studeerde elektro-akoestische compositie bij Alvise Vidolin en Michele Tadini. Hij heeft veel ervaring opgedaan als componist voor theater, dans, stille films en kunst-installaties. In zijn live sets speelt hij op een zelfgemaakte Max/MSP patch via 8 verschillende geprepareerde speakers, in een poging om akoestische complexiteit te geven aan abstracte of vooraf opgenomen geluiden. Het resultaat is verre van een conceptueel principe. Hij werkte samen met Claudio Sinatti, Cineteca Italiana Museo del Cinema, Antonio Latella, Bebo Storti, Augusto Contento en Andrea Caccia.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Tumble : Andrea Belfi & Attila Faravelli
Zaterdag 14 mei 2011 om 20.30 u
Q-O2 werkplaats Brussel
Koolmijnenkaai 30-34
1080 Brussel

Meer info : www.q-o2.be

Extra :
Andrea Belfi : www.myspace.com/andreabelfi en youtube
Attila Faravelli : www.myspace.com/attilafaravelli en youtube

Bekijk alvast dit fragment uit een performance van Andrea Belfi & Attila Faravelli (april 2010)

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=8iDIcjz-mYA&w=500&h=305]