The Best Of Tango : ‘s werelds populairste paringsdans voor en door Mens & Machine in Logos

Tango Stichting Logos heeft haar passie voor de meest gestileerde paringsdans nimmer onder stoelen of banken gestoken. Ze componeren, arrangeren, zingen en dansen de tango anno 2011 dan ook als nooit tevoren. Ditmaal zijn ze toe aan maar liefst de zevende editie op rij, en daarvoor hebben ze uit het repertoire het neusje van de zalm opgediept. Laat je verrassen door The Best Of Tango, met zes professionele dansers die het opnemen tegen een slordige 48 muziekrobots.

Dat ze bij Logos een niet aflatende voorliefde voor tango hebben, zal inmiddels niemand meer verbazen. Dat sommigen onder hen de dans met verve praktiseren, evenmin. En al zeker niet dat ze in de loop der jaren een uitgebreide database hebben samengesteld van gearrangeerde midifiles. In die database steken tango’s van divers pluimage: stokoude ballroom tango’s, tango nuevo op het scherp van de snee, metrische hoogstandjes waar je zich naar believen een beroerte op kan pivoteren, sentimentele meezingers, zwoele habanera’s, hitsige milonga’s…Kortom, voor elk wat wils, en dat alles zeer eclektisch naast elkaar.

Ze begonnen in 2004 met het allereerste RoboTango-concert en hebben sedertdien jaarlijks een kant-en-klare special afgeleverd rond dat thema. Een heuse geschiedenis is er uit voortgegroeid. Dus dachten ze: waarom dit jaar niet eens een Best Of geven van alle verrichte arbeid ? Ze hebben voor de gelegenheid overlopen wat er de voorbije jaren de meeste indruk maakte, en gingen voor niets minder dan kwaliteit. Waarom ? Omdat de tango veel gezichten heeft en hen allemaal blijft inspireren. Omdat ze gewoonweg hoúden van deze gestileerde paringsdans. Omdat het – de woorden van kronikeuse Ana Sebastián indachtig – een droevige gedachte is waarop gedanst wordt. <M&M> The Best Of Tango presenteert dan ook het neusje van de zalm, met eigen produkties van Sebastian Bradt en arrangementen van onder meer Piazzolla, Satie, Rodriguez, Gann, Troilo, Villoldo, Gardell, Greco, di Giusto en vele anderen. De show wordt uiteraard live gedanst, en daarvoor doen ze beroep op professionele danskoppels zoals Isolde Audooren & Jean Vinclair, Moniek Darge & Godfried-Willem Raes en Charlotte Van Wouwe & Jan Haegens.

Tijd en plaats van het gebeuren :

M&M The Best Of Tango
Donderdag 16 juni 2011 om 20.00 u
Logos Tetraëder Gent

Bomastraat 26-28
9000 Gent

Meer info : www.logosfoundation.org