Dominica Eyckmans & Erwin Van Bogaerts spelen gevarieerd programma voor altviool en orgel in Kortrijk

Dominica Eyckmans & Erwin Van Bogaerts Op zondag 19 juni brengen Dominica Eyckmans & Erwin Van Bogaerts in de St Maartenskerk in Kortrijk een concert met werk voor altviool en orgel. Op het programma : werk van Franz Liszt, Wilfried Westerlinck, Ernest Chausson, Samuel de Langhe, Solange Labbé en Jean-Pierre Waelbroeck.

Altvioliste Dominica Eyckmans (1967) legt zich momenteel voornamelijk toe op de hedendaagse en experimentele muziek. In die hoedanigheid speelt ze regelmatig in ensembles als Ensemble Musiques Nouvelles, Kammerensemble Neue Musik Berlin, Musikfabrik en Spectra. Ze was eveneens verbonden aan o.a. Champ d’Action, Ictus, het Aquarius-Ensemble en E88, en verleende haar medewerking aan talloze opnames. Als soliste trad ze onder meer op in het Parijse IRCAM, Weimar en Brussel in het kader van meerdere festivals van hedendaagse muziek zoals Ars Musica en November Music. Naast haar diploma altviool behaalde ze ook een eerste prijs fuga en meesterdiploma in de schriftuur. Van 1995 tot 1999 was ze lesgeefster altviool in de klas van Yves Cortvrint in het ‘Conservatoire Royal de Musique de Mons’. In 2004 sloeg ze ook de weg in van de compositie.

Organist en klavecinist Erwin Van Bogaert (1951) studeerde aan het Lemmensinstituut en het Conservatorium te Maastricht. Aan het Gentse Conservatorium behaalde hij in 1990 een Eerste Prijs (Bachelor) klavecimbel en bekwaamde hij zich verder bij Marcelo Bussi.
Erwin was gedurende 26 jaar titularis-organist aan de Onze-Lieve-Vrouwkerk te Sint-Niklaas, en heeft momenteel deze functie in de dekenale Sint-Martinuskerk van Beveren. Hij was leraar orgel aan de muziekacademies van Berchem, Geraardsbergen en Sint-Niklaas.
Hij is bedrijvig met het geven van concerten in binnen- en buitenland en CD-opnamen (wereldcreatie (Evangelion’ van Raymond Schroyens). Hij is tevens een veelgevraagd begeleider van solisten en diverse koren.

Programma :

  • Franz Liszt , Angelus (orgel solo)
  • Wilfried Westerlinck, Piccolo Fantasia su un motiva di Franz Liszt (orgel solo)
  • Ernest Chausson , Pièce (altviool & orgel)
  • Samuel de Langhe jr., Adagio (altviool & orgel)
  • Solange Labbé, Gott spricht zu jedem nur…(altviool & orgel)
  • Jean-Pierre Waelbroeck , Von mönchischen Leben 1 en 2 (altviool, stem & orgel)

Tijd en plaats van het gebeuren :

Dominica Eyckmans & Erwin Van Bogaerts : Ibiscus
Zondag 19 juni 2011 om 17.00 u
St Maartenskerk Kortrijk

Sint-Maartenskerkstraat
8500 Kortrijk

Extra :
Dominica Eyckmans op www.muziekcentrum.be
Erwin Van Bogaerts : www.erwinvanbogaert.be
Wilfried Westerlinck op www.matrix-new-music.be, www.cebedem.be en www.classical-composers.org
Solange Labbé op youtube

Elders op Oorgetuige :
Kryptos Quartet zet 65-jarige Wilfried Westerlinck in de bloemetjes, 12/10/2010
Dominica Eyckmans op nocturne Arpia in Herzele, 22/09/2010
Dominica Eyckmans & Erwin Van Bogaerts in Orgel op Maandag, 16/06/2010