Basilica Festival en International Belgian Percussion Festival

Basilica Festival van Vlaanderen Van 24 juni tot 10 juli biedt het Basilica Festival van Vlaanderen de muziekmelomanen een programma aan met een dertigtal concerten van klassiek en jazz tot beiaard en percussie. Compacter in tijd dit jaar, maar zeker niet in kwaliteit. De festivalperiode wordt samengebald in 2 weken gevuld met prachtige symfonische concerten in de Tongerse Basiliek met grote namen zoals Evelyn Glennie en Ilse Eerens, intieme kamermuziek in de prachtige Haspengouwse kastelen en een nieuwe editie van het International Belgian Percussion Festival. Concerten door internationale ensembles en toppers van eigen bodem, gevestigde waarden en jong talent, je vindt het allemaal terug bij Basilica Festival van Vlaanderen. Naast de exclusieve topconcerten in historische kastelen en locaties, pakt het festivalteam uit met verrassende en vernieuwende projecten in ‘Basilica à la carte‘. Basilica Festival van Vlaanderen hecht ook veel belang aan talentontwikkeling en organiseert workshops en masterclasses in de International Belgian Brass Academy en het International Belgian Percussion Festival, die blijk geven van de artistieke kwaliteit, exclusiviteit, internationalisering en attractiviteit van het festival. Nieuw op programma dit jaar is de muzikale fietstocht op zondag 3 juli en op dinsdag 5 juli een Euregionale orgeltrip, een dagtrip doorheen België en Nederland met onderweg een vijftal orgelvisites op verrassende lokaties en evenveel orgelconcertjes.

International Belgian Percussion Festival
Basilica Festival van Vlaanderen stelt dit jaar de tweede editie van het International Belgian Percussion Festival voor. Van zondag 3 juli tot en met zaterdag 9 juli 2011 vormt het historische stadscentrum van Tongeren het decor voor een percussiestage met workshops, masterclasses,  performances en concerten.Vooraanstaande slagwerkers uit de Verenigde Staten, Duitsland, België en Nederland staan garant voor een programma dat overloopt van exclusieve percussieve hoogstandjes op topniveau met zin voor diversiteit en avontuur. Musici, liefhebbers van etnische muziek, kamermuziek, actuele muziek, jazz, symfonische muziek… iedere concertganger zal zijn gading vinden in het uitgebalanceerde artistieke en pedagogische aanbod met de keurmerken Basilica en Belgian Brass.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Basilica Festival van Vlaanderen
Van vrijdag 24 juni tot en met zondag 10 juli 2011
Op verschillende locaties in Limburg

—————————–
International Belgian Percussion Festival
Van zondag 3 juli tot en met zaterdag 9 juli 2011
Op verschillende locaties in Tongeren

Het volledige programma en alle verdere info vind je op www.basilica.be