2 x November Music op Theaterfestival Boulevard

A.M. Iedere zomer trakteert Theaterfestival Boulevard de liefhebber van theater, muziek, dans en beeldende kunst op een 10-daagse ontdekkingsreis door de wereld van de kunsten en de stad ‘s-Hertogenbosch. Het festival gaat van start op vrijdag 5 augustus en loopt tot zondag 14 augustus. Uiteraard is November Music ook dit jaar weer van de partij, deze keer met twee betoverende voorstellingen waarin zowel muziek als videobeelden een hoofdrol opeisen.

‘A.M.’ (foto) van Arnoud Noordegraaf is een multimediavoorstelling over het nachtleven in Tokyo, gebaseeerd op werk van Haruki Murakami. De voorstelling ging tijdens November Music 2010 in première en was dit jaar op het Holland Festival tot drie keer toe uitverkocht. Daarnaast is ‘Sex, Sleep, Eat, Drink, Dream’ van Dark Radio Project te zien. Een psychedelische reis langs schoonheid, verlangen en onmacht. Dyane Donck maakt soundscapes en hedendaagse muziek, haar collega Tijn Berkelmans progressieve pop. Samen maakten ze de muziek voor ‘Sex, Sleep, Eat, Drink, Dream’, waarbij ze zich lieten inspireren door uiteenlopende grootheden als Radiohead, Steve Reich, King Crimson, John Cage en Luc Ferrari. Het resultaat is een uniek concert, variërend van zwaar tot licht, van psychedelisch en elektronisch tot akoestisch, van noise tot driestemmige zang – op cello, viool, drums, samples, elektrische gitaar, basgitaar, elektronica, stem, wijnglazen, etc. Auke Hamers en Jake de Vos vervolmaken de beleving met videobeelden. Beide voorstellingen zijn te zien op 5, 6 en 7 augustus in de Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch.

Meer info : www.festivalboulevard.nl en www.novembermusic.net