Trio in Trio : een reis in crescendo door verschillende stijlen met 3 muzikanten uit 3 verschillende werelden

Jan Marmenout Trio in Trio is een reis in crescendo door verschillende stijlen met 3 muzikanten uit 3 verschillende werelden : Ann Vancoillie, Jan Marmenout en Ray Barelli.

Klassiek violiste Ann Vancoillie studeerde aan het koninklijk concervatorium van Brussel en aan het Mozarteum te Salzburg. Ze is momenteel soliste in de Vlaamse Opera, heeft eigen solo- en kamermuziekprojecten, speelde in de Camerata Salzburg o.l.v. Sandor Végh, Les Musiciens du Louvre o.l.v. Mark Minkowski, Champs D’action, Logos, was concertmeester van het Wereldorkest, Symfonie-orkest van Vlaanderen, improviseert, componeert, beweegt zich muzikaal van de barokke tot in hedendaagse/exmerimentele wereld.

Ethnisch muzikant Jan Marmenout (foto) reisde de wereld rond, speelde bij talloze wereldmuziekgezelschappen zoals Los Hermanos, One Race, enz. en speelde als studiomuzikant o.a. bij Jo Lemaire en Arno. Hij speelt op authentieke ethnische instrumenten, o.a. instrumenten die hier weinig bespeeld worden, zoals bvb. de Fujara, Berimbau, e.a. improviseert, componeert, maakt video-art. Maakte muziek voor experimentele films, improviseerde op grote podia in o.a. “The Birth of music, Beyond perception” (Dirk Brossé) enz.

Ray Barelli is eEen muzikant die na 20 jaar gespeeld te hebben als sessiemuzikant in vele bands, van rock tot jazz, blues en folkmuziek, naar Kerala, Zuid India vertrok, waar hij de Carnatic of Saraswathy Vina leerde bespelen genaamd naar Saraswathy, godin van de kennis en de kunsten. De Vina is reeds eeuwenlang het snaarinstument bij uitstek in de Zuid Indische of Carnatic Classical Music.

Programma :

  • Proloog : “Fantasie nr. 1” uit de “12 Fantasien für Violine solo” van George Philipp Telemann
  • Eerste act : Verrassing uit de 21ste Eeuw voor viool solo
  • Tweede act : Een ontmoeting tussen de klassieke wereld en de etnische wereld.
    Improvisaties op Fujara, Berimbau, Indische fluit door Jan Marmenout en op viool door Ann Vancoillie
  • Finale : Een trio van viool, ethnische instrumenten/percussie en Indische Veena in een dynamisch ritmisch melodisch samenspel, vertrekkende vanuit strakke grooves met veel ruimte voor improvisatie door Ann Vancoillie, Jan Marmenout en Ray Barelli.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Trio in Trio : Ann Vancoillie, Jan Marmenout en Ray Barelli
Zaterdag 10 september 2011 om 20.00 u
Machine vzw Gent

Molenaarstraat 111 Loft 5
9000 Gent

Meer info op www.facebook.com

Extra :
Ann Vancoillie op www.muziekcentrum.be, www.violinist.com en youtube
Jan Marmenout : www.janmarmenout.com, www.muziekcentrum.be en youtube