Gratis concert NorthFace+ / Oy in het STUK in Leuven

NorthFace+ NorthFace+ (foto) is een Brussels/Fins audiovisueel collectief dat broeierige elektronica à la Murcof en Alva Noto combineert met prachtige zang en live visuals. Tijdens STUK START presenteren ze live het resultaat van hun residentie in STUK. Oy is het aanstekelijke soloproject van Joy Frempong. Zij brengt een mix van soul, hip hop, spoken word en elektronica doorspekt met een flinke portie humor.

NorthFace+ is een Fins-Belgisch audiosvisueel collectief dat de grenzen van elektronica en jazz opzoekt en overschrijdt. Inspiratie vonden ze bij artiesten als Alva Noto, Murcof en Arve Henriksen. De muziek van het duo Anu Junnonen en Benjamin Van Esser wordt ondersteund door video-artiest Joop Pareyn en geluidskunstenaar Frédéric Braye. Ze stellen het resultaat van hun residentie in STUK voor.

Oy is het soloproject van Joy Frempong, die ook bij andere elektronische, jazz en hip-hop geïnspireerde bands als Lauschangriff, Infinite Livez vs Stade, Filewile en Phal Fatale haar talenten toont. Rotsvast overtuigd van haar vocale kwaliteiten gaf Joy’s label, Creaked Records, haar een vrijkaart om een album te maken over wat ze maar kon bedenken. Joy kwam met nazinderende nummers gebaseerd op kinderlijke herinneringen aandraven die oorspronkelijk enkel uit zang bestonden. De nummers werden aangekleed met loops, samples en allerhande effecten en haar eerste album, ‘First Box then Walk’, was een feit.

Geïnspireerd door jazz, elektronica en improvisatie creëert Oy een virtuoze mengelmoes met kinderlijke geluiden, echo’s van hip-hop en hier en daar een portie humor. Haar stem wordt doorspekt met mechanische geluiden van samplers en andere machinale instrumenten. Je situeert Oy het best ergens tussen soul, hip hop, spoken word, improvisatie, elektronica, jazz en rock. Oy zorgt op het podium voor een intens in zichzelf gekeerd spel, een broeikas van naïeve onschuld en stemmige diepgang.

Tijd en plaats van het gebeuren :

NorthFace+ / Oy
Donderdag 29 september 2011 om 21.30 u
Kunstencentrum STUK – Leuven

Naamsestraat 96
3000 Leuven

Meer info : www.stuk.be, www.northfacecollective.com en www.myspace.com/oyrempong