Displaced Sounds : Brandon LaBelle, Michael J. Schumacher & Karin Bijsterveld

Displaced Sounds Displaced Sounds (i.s.m. KRAAK en QO-2) is een reeks lezingen, tentoonstellingen en concerten die focussen op de ondergewaardeerde rol van ‘geluid’ in onze op het visuele afgestemde cultuur. Voor deze 12de editie kan je een gevarieerd en fascinerend programma verwachten.

Karin Bijsterveld (NL) geeft een lezing met als titel Acoustic Cocooning: How the Car became a Listening Booth, over de geschiedenis van de autoradio. Hoe evolueerde de auto van een luidruchtig, door explosies aangedreven voertuig naar een mobiele, stille cocon? Voor Room Tone maakte Brandon LaBelle (US) 3 audio-opnames van/in zijn appartement in Berlijn. Hij stuurde die registraties naar verschillende architecten en vroeg hen om met deze geluidsinformatie een maquette van het appartement te bouwen. Michael J. Schumacher (US) was 6 jaar geleden al te gast in STUK en zorgde toen voor een onvergetelijke liveperformance. Nu openbaart hij een intrigerende geluidswereld waarin de relatie tussen klank en ruimte verder wordt onderzocht.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Displaced Sounds : Brandon LaBelle / Michael J. Schumacher / Karin Bijsterveld
Vrijdag 7 oktober 2011 om 20.30 u
Kunstencentrum STUK – Leuven

Naamsestraat 96
3000 Leuven

Meer info : www.stuk.be en www.kraak.net

Extra :
Brandon LaBelle : www.brandonlabelle.net en youtube
Michael J. Schumacher : www.michaeljschumacher.com en youtube