Italiaanse geluidskunstenaar Alessandro Bosetti in Recyclart

Alessandro Bosetti Het werk van de Italiaanse geluidskunstenaar Alessandro Bosetti (1973) verkent het grensgebied tussen woord, stem, semantiek en elektronische muziek. Zowel in zijn laatste opname ‘Royals’ (2011) als met ‘Her Name’ (2007) en ‘Crouton’ (2007) orkestreert hij toonhoogte en spreekritme van stemmen die hij versmelt met elektronische geluiden. Betekenis, toon en muziek vloeien samen; niet voor niets citeert hij de samengestelde portretten van de Italiaanse Renaissanceschilder Arcimboldo als belangrijke artistieke invloed. Bosetti  is een sleutelfiguur in de hedendaagse radiokunst ‘Ars Acustica’ sinds 2000 en creëerde beklijvend werk, o.a. met stemmen opgenomen in West-Afrika maar ook met stemmen van geestelijk minder begaafden. Het gezaghebbende ‘The Wire’ riep zijn cd ‘Zwölf Zungen’ (2010) uit tot één van de 15 beste opnames van dat jaar.

Alessandro Bosetti is een Italiaanse componist, saxofonist en geluidskunstenaar met Berlijn als uitvalsbasis. Zijn werk situeert zich rondom het gegeven ‘spoken word’ en ‘text-sound’, waarbij hij de lijn tussen geluidsantropologie en compositie bewandelt. De basis voor zijn abstracte composities haalt hij uit fieldrecordings en interviews. Zo laat hij bv een oude man uit Mali een noise-compositie synchroon nabootsen. Naast zijn werk als geluidskunstenaar is Alessandro Bosetti ook een buitengewoon origineel saxofonist, met als laatste solorelease het zeer dynamische ‘Zona’ (Church of Grob). In Recyclart brengt hij een performance voor stem en laptop.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Soloperformance Alessandro Bosetti
Vrijdag 7 oktober 2011 om 21.00 u
Recyclart
(station Brussel-Kapellekerk) Brussel
Ursulinenstraat 25
1000 Brussel

Meer info : www.recyclart.be

Extra :
Alessandro Bosetti : www.melgun.net, www.kwadratuur.be en youtube

Bekijk alvast Alessandro Bosetti live op Harvestworks, augustus 2009

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=20lldlGtcBc&w=500&h=305]