Moldavische stervioliste Patricia Kopatchinskaja eert muzikale geboortegrond

Patricia Kopatchinskaja Of ze nu Beethoven vertolkt, Ravel, Bartok of Ligeti, de manier waarop de onstuimige Patricia Kopatchinskaja viool speelt, is verschroeiend. Voor de gelegenheid heeft de ongeschoeide Moldavische – zo speelt ze het liefst – haar vader Viktor, moeder Emilia en zus Jacqueline opgetrommeld om de grenzen tussen volksmuziek en kunstmuziek af te tasten. Enkele 20ste-eeuwse componisten uit Centraal-Europa deden dit al. Kortom: een rijk gevarieerd menu met spitante zigeunerfolk, energieke en opgewekte Balkanmelodieën en op het eerste gezicht ernstige, maar op volksmuziek geënte klassieke muziek. Patricia Kopatchinskaja eert haar muzikale geboortegrond. Op het programma : werk van Franz Liszt, Maurice Ravel, György Kurtag, György Ligeti, Bela Bartok en Dubosarschii.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Patricia Kopatchinskaja en familie
Woensdag 5 oktober 2011 om 20.00 u
Muziekcentrum de Bijloke Gent

Bijlokekaai 7
9000 Gent

Meer info : www.debijloke.be en www.patkop.ch

Bekijk Patricia Kopatchinskaja en familie aan het werk

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=SFfCat23_VE&w=500&h=305]

Een antwoord op “Moldavische stervioliste Patricia Kopatchinskaja eert muzikale geboortegrond”

Reacties zijn gesloten.