Vanavond op Klara : special André Laporte 80

André Laporte Afgelopen zomer is André Laporte – één van de belangrijkste Belgische componisten van zijn generatie, 80 jaar geworden. ‘In de loge’ viert die verjaardag met een uitgebreid muzikaal portret van de componist. André Laporte koos in overleg met de Logeploeg vijf werken uit zijn oeuvre : de orkestwerken ‘Nachtmusik’ (groot orkest) en ‘Transit’ (groot strijkorkest), het oratorium ‘La Vita non è Sogno’ – waarmee hij destijds de Italiaprijs won -, en uiteraard een uitgebreid fragment uit zijn opera ‘Das Schloss’. De 4 orkestwerken worden aangevuld met het kamermuziekwerk ‘Icarus’ Flight (Ascension II)’ voor piano en twaalf instrumenten. André Laporte komt zelf langs in de studio om zijn werken toe te lichten.

Klara, In de loge, special André Laporte, woensdag 5 oktober, 20.00 u – 22.00 u

Meer info : radio.klara.be

Extra :
André Laporte : www.matrix-new-music.be, www.cebedem.be, www.muziekcentrum.be en youtube

Elders op Oorgetuige :
Spectra brengt werk van André Laporte, Luc Brewaeys en Lucien Posman in Brussel, 10/06/2011

Beluister alvast de eerste suite (1987) uit Laporte’s gelijknamige opera naar Franz Kafka’s posthume roman ‘Das Schloss’, gepubliceerd 1926

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=9FU9JpJazF4&w=500&h=305]