Black Balsam : hartverwarmend concert van kamerkoor Koriolis met meesterwerken uit de Baltische Staten, Rusland en Groot-Brittanië

Black Balsam Koriolis is een nieuw, jong en Gents kamerkoor dat in opeenvolgende concertprogramma’s een open vizier op de koorliteratuur wilt tonen. Ze willen een beetje onvoorspelbaar zijn, net zoals de Corioliskracht. Dat tegendraadse krachtje doet rechte banen in roterende systemen afwijken, en dat vertalen ze graag naar de koorwereld.

In hun nieuwe programma ‘Black Balsam’, naar het typische Letse kruidendrankje, mijmert en staat Kamerkoor Koriolis stil bij de vergankelijkheid van het leven, de dood. Maar ook bij de toekomst, de hoop, dankbaarheid en troost. Met meesterwerken uit de Baltische Staten, Rusland en Groot-Brittanië wil Koriolis in de periode van Allerheiligen en Allerzielen een balsem zijn in de zoektocht naar licht in donkere momenten. Graag beleven zij samen met jullie en meesters als Schnittke, Pärt, Rachmaninov, Kreek, Howells, Bortniansky en Sisask een hartverwarmend concert vol rust en bezinning.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Kamerkoor Koriolis : Black Balsam
Zaterdag 5 november 2011 om 20.00 u
Kerk O.L.V. Presentatie Sint-Niklaas

Plezantstraat 135
9100 Sint-Niklaas
—————————-
Zondag 6 november 2011 om 17.00 u
St.-Machariuskerk Gent

St.-Machariusstraat 1
9000 gent

Meer info : www.koriolis.be