Multimediaproject Screens van Serge Verstockt & Werner Van dermeersch in Recyclart

Screens Screens” (1998), een audiovisueel project van componist Serge Verstockt en architect Werner Van dermeersch werd ontwikkeld in de game-editor van Duke Nukem, een populaire wargame uit deze periode (jaren ’90). In “Screens” staat het visuele in een onmiddellijke dynamische relatie tot het auditieve: in tegenstelling tot een videobeeld waarbij het verloop van de tijd gedetermineerd is, kunnen de bewegingen van de beelden realtime gemanipuleerd worden waardoor er een intensere interactie ontstaat met de uitvoerders. Langzamerhand groeide “Screens” uit tot een grootschalig multimediaproject met (elektronische) instrumenten, live-electronics en computer-gecontroleerde beelden. De klanken van de improviserende muzikanten worden gemanipuleerd door middel van computers en ruimtelijk geprojecteerd in de zaal. De beelden bewegen simultaan op grote schermen rondom de toeschouwers waardoor men zich in een virtuele (audio-visuele) ruimte bevindt…

Serge Verstockt (1957) studeerde muziektheorie, klarinet en elektronische muziek aan het conservatorium van Antwerpen. In 1983 studeerde hij aan het ‘Instituut voor Sonologie’ te Utrecht bij Godfried Michael Koenig waar hij zich toelegde op formele compositiemethoden en het Programma ‘Trans’ ontwikkelde. In 1988 richtte hij het ensemble Champ d’ Action op, waar veel aandacht wordt besteed aan de nieuwe technologische evoluties: live electronics, interactieve computerwerken enz… Geduren de jaren ’90 wordt, met de computer als katalysator, ook beeld een constante factor in zijn werk wat resulteerde in een langdurige samenwerking met de architect Werner Van dermeersch.

Tijd en plaats van het gebeuren :

IMPACTsessions : Serge Verstockt / Screens
Woensdag 7 december 2011 om 20.00 u (lezing) en om 21.00 u (performance)
Recyclart
(station Brussel-Kapellekerk)
Ursulinenstraat 25
1000 Brussel
Gratis toegang

Meer info : www.impactsessions.be, www.recyclart.be en www.champdaction.be

Extra :
Serge verstockt op www.champdaction.be, www.matrix-new-music.be en youtube

Bekijk alvast deze versie van Screens

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=kx-xtAvwgDA&w=500&h=305]