DOKtank: Is life music? + Concrète DJ’s

Aifoon Op donderdag 8 december word het Aifoon-team uitgenodigd bij DOKGent voor een DOKtank. Onder de titel “Is Life Music?” willen zij samen met jou dieper ingaan op de geluiden en het lawaai rondom ons heen om te zien hoe we hier mee omgaan en kunnen mee omgaan. Het belooft een interessante avond te worden met gesprekken, installaties en als afsluiter een dj-set van “deejay’s concrète“: het voltallige Aifoon-team zal een dj-set spelen met zelf opgenome geluiden en opnames gemaakt tijdens de dj-set.

Aifoon is een kunsteducatieve organisatie die op een actieve manier de stilte onderzoekt en workshops creeërt waarin alledaagse geluiden op hun poëtische en communicatieve mogelijkheden worden onderzocht. Op deze DOKtank kan je via audiovisuele presentaties en aan den lijve kennismaken met de muzikaliteit van de gigantische soundscape waar we deel van uitmaken en hoe Aifoon dit benadert.

De DOKtank is een earopener voor de DJ-set die daarna volgt: DJ’s Concrète (Bram Bosteels, Jürgen De Blonde, Jeroen Vandesande en Stijn Dickel) gaan live aan de slag met veldopnames (onder andere uit workshops) en leveren zo hun eigenzinnige bijdrage aan de soundscape waarin we leven.

DOKtank is een platform voor inspirerende ideeën en onderwerpen, plannen in de maak, documentaire, presentaties over grensverleggende initiatieven en DOKprojecten. Brainstorms, netwerken, talks, ontmoeting, uitwisseling van gedachten en eventuele samenwerkingen zijn het doel. Tussen pot en pint!

Tijd en plaats van het gebeuren :

DOKtank: Is life music? + Concrète DJ’s
Donderdag 8 december 2011 vanaf 19.30 u
DOKkantine Gent

Splitsing Koopvaardijlaan – Afrikalaan
9000 Gent
Gratis toegang

Meer info : dokgent.be en www.aifoon.org