Jeugd en Muziek stuurt Vlaamse zangers naar World Youth Choir concert op Nobelprijsuitreiking

Jolien De Gendt Oslo maakt zich op voor de uitreiking van de Nobelprijs voor de Vrede op 10 december 2011. Ook twee Vlaamse zangers bereiden zich voor: Carolien De Wilde en Jolien De Gendt (foto) maken deel uit van het World Youth Choir dat een huldeconcert brengt op de uitreiking.

Dit uniek internationaal jongerenkoor zal naast internationale sterren als Angélique Kidjo, Jill Scott en David Gray zingen op het huldeconcert op 11 december in Oslo. Ook op de Nobelprijsuitreiking aan winnaars Ellen Johnson Sirleaf, Leymah Gbowee en Tawakkul Karman op 10 december treden ze op. 

Tenslotte zullen ze op 9 december een concert geven in de ceremoniehal van de Universiteit van Oslo, wereldberoemd voor de wandschilderingen van Edvard Munch. Dirigente van deze concertreeks is de Noorse dirigente Grete Pedersen.  Het huldeconcert bereikt jaarlijks 350 miljoen huishoudens in 80 landen.

“Jeugd en Muziek is trots dat ze jonge muzikale talenten zoals Jolien en Carolien deze kans kan geven dankzij haar internationaal netwerk,” zegt Roel Vanhoeck, directeur van Jeugd en Muziek Vlaanderen. “Deel uitmaken van het World Youth Choir is een unieke ervaring voor jonge zangers die bepalend is voor de rest van hun muzikale carrière.”

Het World Youth Choir is een uniek internationaal koorproject met 60 zangers tussen 18 en 30 jaar uit 40 verschillende landen en geniet wereldwijde erkenning op artistiek en sociaal vlak. Het World Youth Choir werkt aan wederzijds begrip tussen jongeren van verschillende achtergronden, culturen en muzikale tradities.  Het World Youth Choir wordt gepatroneerd door Jeunesses Musicales, Europa Cantat en de International Federation of Choral Music. 

Deze zomer zal het koor toeren in Cyprus, Turkije, Griekenland en omliggende landen. Alle info over het Nobelprijs huldeconcert vind je op nobelpeaceprizeconcert.no