Espace Senghor focust op Draaiorgelpunt van Kaat De Windt

Kaat de Windt Kaat de Windt (foto) heeft zich na haar studie aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel gewijd aan het repertoire van de hedendaagse muziek. Zij heeft als pianiste zelf ook muziek gecomponeerd voor verschillende producties en ensembles. Jean-Yves Evrard heeft samen met talrijke improviserende en componerende (jazz-) musici opgetreden en heeft zelf meer dan dertig werken geschreven voor theater en dans. Samen brengen ‘Draaiorgelpunt‘ een half-uitgeschreven/half-geïmproviseerd werk van Kaat de Windt, gespeeld door de componiste samen met gitarist Jean-Yves Evrard.

Kaat De Windt studeerde piano aan het Brussels Muziekconservatorium bij André De Groote, bij Konstantin Bogino in Portogruaro (Italië) en bij Georges Deppe ( Grez-Doiceau, België). Als componiste en muzikante actief bij hedendaagse ensembles als Ictus en QO2, maar componeerde ook voor ettelijke dans- en muziektheaterproducties. Ze maakt deel uit van van ‘Bureau des pianistes’ ( met o.a. Jean- Luc Plouvier en Jean- Luc Fafchamps), vormt een duo met mezzo-sopraan Marianne Pouseur en creërt muziek van verscheidene hedendaagse componisten(Walter Hus, Jan Kuyken, Denis Pousseur…)

Tijd en plaats van het gebeuren :

Focus Kaat de Windt
Zondag 11 december 2011 om 11.30 u
CC Etterbeek – Espace Senghor

Waversesteenweg 366
1040 Etterbeek

Meer info : www.senghor.be