24 uur van het podium : Antwerpen wordt één groot podium met verrassende optredens en smaakmakers

24 uur van het podium Tijdens de 24 uur van het podium slaan theaterhuizen, podiumcafés, cultuurcentra, dansorganisaties, concertzalen, theatergezelschappen en ensembles de handen in elkaar en maken van Antwerpen één groot podium. De klok rond zijn er verspreid over de stad activiteiten en voorstellingen bij te wonen. Als je wil, kan je 24 uur lang blijven doorgaan. Zelfs een overnachting op een podium behoort tot de mogelijkheden. De 24 uur van het podium start op zaterdag 14 januari 2012 om 12.00 uur en loopt tot zondagmiddag 15 januari om 12.00 uur. 1 polsbandje geeft toegang tot 27 podia gedurende 24 uur.

In het weekend van 14 en 15 januari zetten de Antwerpse podia 24 uur lang hun deuren open. Van zaterdag 12u tot zondag 12u kan je op 27 locaties in de stad kennismaken met grote en kleine cultuurhuizen. Het programma is gevarieerd met veel ruimte voor verrassingen. Een gat in je cultuur vullen, kan bijvoorbeeld in de Monty. Daar wordt in 24 uur ‘Het verdriet van België’ voorgelezen. Maar er is ook dans in wp Zimmer. En De Tijd houdt ‘De dag van het woord’. En er is muziek in bijna alle genres. En er zijn voorstellingen voor kinderen. En eigenlijk is het te veel om 24 uur te vullen. Nog een geluk dus dat tg STAN en NTGENT ‘Decemberhonger’ in een speedversie brengen.

De nacht kom je door met muziek in de Arenbergschouwburg, WCC Zuiderpershuis en Buster. Op en rond de Meir is ons tussen 18.00u en 6.00u een surrealistische thriller beloofd. Wie in de loop van de 24 uur echter geveld wordt door de slaap, kan in de Monty, de Arenbergschouwburg en Kunstencentrum Vlaams Fruit terecht voor een cultureel verantwoord dutje.

Zondagochtend wordt onder andere ingezet met een ‘Pistolezing’ in Kunstencentrum Vlaams Fruit, met een huiskamervoorstelling en met comedy in de Vlaamse Opera. Het mag al eens gek zijn. En als je dan nog niet uitgeteld bent, kan je voor de rest van je zondag nog naar het strip- en boekenplein of Cinema Roma.

Krijg je honger of dorst? Geen probleem, op verschillende locaties kan je de lege maag vullen. In de Foyer van het Zuiderpershuis bijvoorbeeld kan je terecht voor een Congolese maaltijd. Ontbijten en ondertussen genieten van een film kan in Cultuurcentrum Deurne.

Tijd en plaats van het gebeuren :

24 uur van het podium
Van zaterdag 14 januari 2012 om 12.00 u tot zondag 15 januari om 12.00 u
Op verschillende locaties in Antwerpen

Het volledige programma en alle verdere info vind je op www.24uurvanhetpodium.be