Radio Klara neemt voor het eerst deSingel in voor een dag vol cultureel genot

Klara in deSingel Op zaterdag 14 januari 2012 slaan Klara en deSingel de handen in elkaar voor een dag vol cultureel en artistiek genot van de bovenste plank. Alle ruimtes en podia van deSingel, tot de wandelgangen toe, zullen zinderen van muziek, literaratuur, theater en boeiende gesprekken. Als liefhebber van klassiek kom je ruim aan je trekken bij het Vlaams Radio Koor en Le Concert Spirituel, de Capilla Flamenca, het Brussels Philharmonic, Tetra Lyra, I Solisti del Vento, en nog veel meer fraais. Wie liever wat breder gaat zal zijn gading vinden bij de flamencozangeres Rocío Bazán, de Amsterdam Klezmer Band en het Philip Catherine Quartet.

Tussen de concerten door kan je de theatervoorstellingen Mel Bonis en De gelukkige prins bezoeken of je behaaglijk aan de voeten van Pat Donnez nestelen, die je tot blozens toe zal onderhouden met een selectie pikante teksten van Louis Paul Boon. Werner Trio gaat de discussie aan met niemand minder dan de Antwerpse burgemeester Patrick Janssens en wie tussendoor de benen eens wil uitslaan, kan zich aanmelden voor een van de geleide wandelingen, in deSingel zelf of in de omgeving.

Een greep uit het programma :

Graham Fitkin
Eén componist, twee piano’s, vier pianisten. De pianisten zijn Catherine Mertens, Vincent Goris, Stefaan Poelmans en Carla Van Effeltaire. De componist is de Brit Graham Fitkin. Zijn muziek is een toegankelijke én spectaculaire mengeling van minimal music en jazz. Fitkin werkte onder meer al samen met cellist Yo-Yo Ma, violiste Janine Jansen en de BBC Symphony.

Meneer Afzal
Afgelopen najaar hoorden we hem dagelijks aan het woord in Klara’s cultuurmagazine Babel, en nu maken we hem in levende lijve mee: De ongelooflijke veranderingen van meneer Afzal (over zijn glazen been wordt niet gesproken) is een groteske reeks politieke sprookjes, een proeve van Europese mythologie met haar op. Geschreven en verteld door Pieter De Buysser en op muziek gezet door Kris Defoort. Zaterdag staan schrijver en componist voor het eerst samen op het podium. Defoort brengt jazzkompanen Otti Van der Werf (bas) en Lander Gyselinck (drums) mee.

Jan Depreter
Vanuit het niets een eigen componeerstijl creëren die bovendien door gitaristen in Vlaanderen en daarbuiten bijzonder gewaardeerd wordt… doe dat maar na! Voor gitarist Jan Depreter is een hommage aan gitaarcomponist Armand Coeck dan ook niet meer dan vanzelfsprekend. Topmuziek door een topgitarist van bij ons…

Jong talent
Voor wie jeugdig talent aan het werk wil zien en horen, is de muziekstudio ‘the place to be’. Het Antwerps conservatorium (Artesis Hogeschool Antwerpen) krijgt er carte blanche en brengt vier sessies met ensembles samengesteld uit (oud-) studenten. Er is voor elk wat wils. Het Ater Kwartet met Bartóks Sonate voor twee piano’s en slagwerk en Groove van Wim Henderickx, het kamerkoor van het Conservatorium van Antwerpen met een selectie uit Brittens Ceremony of Carols en het Alesia String Quartet, het Four Aces Guitar Quartet met de eerste twee delen uit het strijkkwartet in F van Maurice Ravel en jazz met The Outpost Quartet.

Dit is maar een kleine greep uit het aanbod. Als je het programma aandachtig bestudeert, ontdekt je vast nog veel meer dingen die je zullen bekoren. Voor een hele dag genieten betaal je slechts €22 (basis),  niet meer dus dan de prijs van een gewoon concert!

Tijd en plaats van het gebeuren :

Klara in deSingel
Zaterdag 14 januari 2012 vanaf 10.30 u
deSingel – Antwerpen

Desguinlei 25
2018 Antwerpen

Meer info : radio.klara.be en www.desingel.be