A to Zzz : frisse, originele en humoristische voorstelling van Shila Anaraki en Matthew Shlomowitz

The Letter Piece Company In ‘A toZzz’ banen choreografe ShilaAnaraki en componist Matthew Shlomowitz zich samen met 4 muzikanten/performers een weg door het alfabet. De twee toonden eerder al wat deze voorstelling zou kunnen worden onder de titel ‘Letter Pieces’: een reeks van korte performances waarbij de acteurs en/of muzikanten regieaanwijzingen krijgen in de vorm van een partituur.

In ‘A toZzz’ staat elke letter voor een voorwerp, een principe of een idee: de B kan bijvoorbeeld staan voor “ballet”, de V voor “variatie” of de G voor “geeuwen”. De performers volgen de verschillende letters als een partituur. Het geheel wordt een mengelmoes van stijlen en media: ballet, breakdance, gewone lichaamstaal, breakbeat, volksmuziek, veldopnames, het licht van een rockconcert of van een autostrade… Je kan met andere woorden vanalles verwachten, maar het wordt vooral een frisse, originele en humoristische voorstelling.

Matthew Shlomowitz (1975) groeide op in Adelaide in Australië. Hij studeerde aan het Conservatorium van Sydney bij Bozidar Kos, privé bij Michael Finnissy en aan de Universiteit van Stanford waar Brian Ferneyhough zijn doctoraatsthesis superviseerde.  Hij was mede-directeur van het Ensemble Offspring in Sydney van 1995 tot 1998 en richtte mee het Brits-Belgische ensemble Plus Minus op in 2003.
Hij schreef werken voor ensembles als Asamisimasa, Champ d’Action, ELISION, Libra Ensemble, Tate Ensemble en een werk van hem werd geselecteerd voor de Gaudeamus Week in 2000 en werd er vertolkt door het Nieuw Ensemble. In 2003 werd zijn opera ‘The Cattle Raid of Cooleu or The Show’ (een samenwerking met schrijfster Alison Carruth, digital artiest Scott Wilson en 3 beeldende kunstenaars) uitgevoerd door Ensemble Offspring in de serie New Music Now in Sydney. Momenteel werkt hij aan een reeks audio-visuele stukken met video-kunstenaar Rees Archibald. Het eerste van deze serie – ‘Six Aspects of the Body in Image and Sound’ – ging in première in 2004 tijdens het Internationaal Muziekfestival in Bath.
Matthew woont in Londen waar hij componeert, schrijft , lesgeeft en waar hij tevens medewerker is bij de Foundation of Independent Education en aan het Birbeck College.

Shila Anaraki is als danseres en choreografe hoofdzakelijk werkzaam in Duitsland, Nederland en België. Zij werkt vaak intensief samen met componisten, onder wie Paul Craenen, David Helbich, Matthew Shlomowitz, George Aperghis, Alvin Curran, Cathy van Eck en Paolo Pacchini. Daarnaast adviseert Anaraki ook geregeld kunstenaars in hun creaties, zoals Johanne Saunier, Heike Lagsdorf en Ula Sickle, Adva Zakai en Flavia Ribeiro Wanderley. Shila Anaraki gaf reeds meerdere masterclasses aan verschillende kunstinstituten in Europa.  Sinds 2008 werkt zij intensief samen met blokfluitspeelster Tomma Wessel rond een reeks korte duo’s voor danser en muzikant: de zogenaamde Letter Pieces van Matthew Shlomowitz. Anaraki stond mee aan de basis van The Letter Piece Company, de nieuwe formatie die rond deze duo’s ontstond.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Shila Anaraki & Matthew Shlomowitz / The Letter Piece Company : A to Zzz
Donderdag 16 en vrijdag 17 februari 2012 om 22.00 u
Minardschouwburg Gent

Walpoortstraat 15
9000 Gent

Meer info : www.vooruit.be en www.minard.be

Extra :
Matthew Shlomowitz : www.shlom.com, www.champdaction.be/nl/matthew-shlomowitz en youtube
Shila Anaraki : shilaanaraki.blogspot.com en youtube

Elders op Oorgetuige :
Letter Piece Company mixt fysieke actie, woord en muziek door elkaar, 21/10/2010

Video : Shila Anaraki over ‘A to Zzz’

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=K3QCwCxfb0w&w=500&h=305]