Japanse contrabassist en componist Tetsu Saitoh in IMPACTsessions in Recyclart

Tetsu Saitoh Impactsessies is een reeks eclectische avonden met performances, hedendaagse experimentele muziek en dans, video, experimentele instrumentenbouw, avant- jazz… Ook dit seizoen zijn de programma’s zo gedifferentieerd mogelijk. Voorstellingen waarbij het gebeuren primeert op het object en de actie op het resultaat. Voorafgaand is er een lezing door de performer(s). Zo wordt de voorstelling in een ruim perfectief geplaatst binnen zijn internationale artistieke context en binnen het oeuvre van de kunstenaar. Tijdens de Impactsessie van woensdag kun je de de Japanse contrabassist en componist Tetsu Saitoh (foto) aan het werk zien.

Tetsu Saitoh (1955) heeft een brede artistieke praktijk. Zo is hij ondermeer actief op het gebied van dans, Butoh, theater, visuele kunsten, poëzie, kalligrafie, Japanse traditionele muziek, hofmuziek en Koreaans en Japans shamanisme. Als lid van de Japanse improviserende muziekscene komt hij sinds 1994 regelmatig naar Europa om er met muzikanten als Le Quan Ninh, Barre Phillips, Michel Doneda of Joëlle Leandre te spelen.

IMPACTsession : Tetsu Saitoh
Woensdag 14 maart 2012 om 20.00 u (lezing) en om 21.00 u (performance)
Recyclart
(station Brussel-Kapellekerk)
Ursulinenstraat 25
1000 Brussel
Gratis toegang

Meer info : www.impactsessions.be en www.recyclart.be

Extra :
Tetsu Saitoh : www.japanimprov.com/saitoh en youtube

Bekijk Tetsu Saitoh live aan het werk op Nishi-Ogikubo “Aketa no Mise”, Tokio, 17/11/2011

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=eLfD-StVV2M&w=500&h=305]