Motion Trio: accordeonacrobatie uit Polen in deSingel

Motion Trio Het prettig gestoorde Motion Trio uit Polen laat het accordeon lachen en janken, fluiten, knarsen, sissen, fluisteren en brullen. Ongehoorde klanken uit het accordeon halen, luidt hun motto en dat zullen we geweten hebben. Deze drie avontuurlijke muzikanten vinden het accordeon opnieuw uit voor de eenentwintigste eeuw. Geen volksmuziek. Geen tango. Geen musette. In plaats daarvan klanktapijten vol ritme, drive en percussie waarboven melodieën zweven. Met elementen uit de rock, jazz, minimal music, techno, heavy metal, Bach en Chopin … In nummers als ‘Play-Station’ en ‘Ufo’ schept het Motion Trio intergalactische klankdimensies waarbij samples en electronics puur akoestisch gesimuleerd worden. Ooit begonnen als straatmuzikanten op de grote markt van Krakau, hebben ze ondertussen de internationale podia veroverd en werkten ze samen met coryfeeën als Bobby McFerrin en Michael Nyman. Kortom: een ‘trio infernal’ dat zowel bij de poppy jeugd als bij het nieuwsgierige klassieke publiek aanslaat.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Motion Trio (Janusz Wojtarowicz , Pawel Baranek & Marcin Galazyn )
Woensdag 21 maart 2012 om 20.00 u
(inleiding Yves Knockaert om 19.15 u )
deSingel – Antwerpen
Desguinlei 25
2018 Antwerpen

Meer info : www.desingel.be en www.motiontrio.com

Extra :
Acrobatie op accordeon op Cobra.be