Performance Frederik Croene & Timo Van Luijk in PostX in Merelbeke

Frederik Croene & Timo van Luijk In de uitlopers van de winter komen Frederik Croene en Timo Van Luijk enkele dagen resideren in PostX in Merelbeke om een nieuwe plaatopname te realiseren in de pianotoren. Hun vorige uitgave ‘Voile au Vent’ werd internationaal geprezen omwille van een ongrijpbaar instrumentarium en feeërieke magie. Dit live-concert van het duo trakteert je op een reis naar de diepste, onontgonnen regionen van de geïmproviseerde muziek.

Klassiek pianist Frederik Croene en autodidact Timo van Luijk lijken op het eerste zicht elkaars tegenpolen: Croene kreeg een academische opleiding en voert naast het hedendaagse repertoire ook werk uit van Mozart, Beethoven en Schumann. Timo van Luijk (medeoprichter van het stilaan legendarische ‘Noise Maker’s Fifes‘) maakt onder de naam Af Ursin en als lid van het collectief Onde organische, intuïtieve muziek met gevonden objecten en afgedankte muziekinstrumenten.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Performance Frederik Croene & Timo Van Luijk
Vrijdag 30 maart 2012 om 20.30 u
PostX – Merelbeke Flora

Van Goethemstraat 33
9820 Merelbeke

Frederik Croene : www.frederikcroene.com
Timo Van Luijk : www.lasciedoree.be

Elders op Oorgetuige :
Eric Thielemans, Frederik Croene & Timo van Luijk op de Gentse Feesten, 13/07/2009

Bekijk alvast dit fragment uit de performance van Frederik Croene & Timo Van Luijk in het Augustijnenklooster tijdens de Gentse Feesten 2009

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=CJoeO_Z6n8w&w=500&h=305]