Rumor live in Scala

Rumor Roddels doen de ronde wanneer het lijk van een jonge vrouw wordt gevonden… Vermoedens, halve waarheden en gissingen bepalen de zoektocht naar de dader… De geruchtenstroom gaat van kwaad naar erger, tot de verhalen op angstaanjagende manier een eigen leven gaan leiden….

Rumor is een nieuwe opera van de Duitse componist Christian Jost. Het libretto is gebaseerd op het boek De zoete geur van de dood van niemand minder dan Guillermo Arriaga. Hij is de scenarioschrijver van bekende films zoals ‘Babel’, ’21 Grams’ en ‘Amores Perros’. Met de plot zit het dus wel goed, maar ook de muziek is in goede handen bij de hedendaagse operacomponist Christian Jost.

Scala brengt de wereldpremière van deze opera, live vanuit de Vlaamse Opera in Antwerpen, zaterdag 31 maart om 20 uur.

radio.klara.be

Elders op Oorgetuige :
Wereldpremière nieuwe opera Rumor, een unieke samenwerking tussen hedendaags componist Christian Jost en regisseur Guy Joosten, 22/03/2012