Improvisatie-ensemble Razen in Q-O2

Razen Het improvisatie-ensemble Razen streeft in hun muziek naar een symbiose van energieke psychedelica en puur klankexperiment. Door uit te gaan van een fascinatie voor de bijtende, hysterische timbres van etnische instrumenten zoals schalmei, doedelzak en santoor, wil Razen een steen verleggen binnen de wereld van elektroakoestische improvisatie. Tegelijk streeft het ensemble ernaar om door hun aanpak de associaties en mogelijkheden van deze instrumenten te verrijken.

Half obsessief klankexperiment, half modale psychedelische improvisatie en trance – dat is Razen (Kraak Records), een duo uit Brussel dat instinctieve oermuziek, bezwerende boventonen en atonale frases doet samensmelten met de schitterende klankkleur van een collectie zeldzame etnische instrumenten. Hun debuut, een split-lp op het Kraak-label, kreeg in de zomer van 2010 meteen een stevige internationale respons.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Concert Razen
Donderdag 5 april 2012 om 20.30 u
Q-O2 werkplaats – Brussel

Koolmijnenkaai 30-34
1080 Brussel
Gratis toegang

Meer info : www.q-o2.be

Extra :
Interview : Brecht Ameel (Razen). Op zoek naar iets oud met een druppel waanzin van onze tijd erbij, Joeri Bruyninckx op Kwadratuur.be, 1/06/2010
Review : Razen / Sheldon Siegel, Koen Van Meel op Kwadratuur.be, 2/06/2010
Razen / Sheldon Siegel. Split-lp tussen het beste Belgische freejazzcombo en flamo-etnische weirdos op www.kraak.net