Aan halve prijs naar Douze Chansons in CC De Spil

Spectra Ensemble Voor ‘Douze Chansons‘ liet Spectra 12 gedichten uit de gelijknamige dichtbundel van Maurice Maeterlinck muzikaal omkaderen door componisten uit binnen- en buitenland. De voorstelling van dit project op 3 februari in het Stadhuis van Gent kon door velen niet bijgewoond worden omwille van hevige sneeuwval en de daaropvolgende verkeersproblemen. Daarom doen Spectra en CC De Spil een speciale actie: wie er in Gent niet kon bijzijn kan voor de helft van de prijs (5 euro) naar de voorstelling in Roeselare op vrijdag 6 april. Naast de wereldcreatie van L’Infidèle van Claude Coppens voegt vormgeefster Anneleen De Causmaecker een extra dimensie toe aan de voorstelling.

Maurice Maeterlinck won als enige Vlaming ooit de Nobelprijs voor literatuur. Uit de prachtige bundel  ‘Douze Chansons’ (1896) blijkt hoe hij zich heeft laten beïnvloeden door de Middelnederlandse volkspoëzie. Twaalf componisten uit binnen- en buitenland kregen de opdracht om één gedicht te verklanken. Zo gaan o.a. Annelies Van Parys, Daan Janssens, Frederik Neyrinck en Jean-Luc Fafchamps op zoek naar hun klinkende verbeelding bij de woorden. Sara De Bosschere (De Roovers) brengt de in het Nederlands vertaalde teksten.

In deze voorstelling werken woord, muziek en beeld samen om je onder te dompelen in de sfeer van het ‘fin de siècle’, die bijzondere periode aan het eind van de negentiende eeuw. Mysterie en sensualiteit in muziek gaan een dialoog aan met poëzie en beeldmateriaal uit het symbolisme.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Spectra Ensemble : Douze Chansons
Vrijdag 6 april 2012 om 20.00 u (Inleiding om 19.15 u)
CC De Spil – Roeselare
H. Spilleboutdreef 1
8800 Roeselare

Meer info : www.despil.be, www.spectraensemble.com en www.maeterlinck100.be

Hoe je reductietickets bestellen (5 euro) ? Stuur een mailtje naar: annelies.vancraeynest@despil.be met de vermelding: “actie douze chansons in de sneeuw” en het aantal tickets je wenst.

Elders op Oorgetuige :
Douze Chansons : poëzie van Maurice Maeterlinck op muziek gezet door 12 Vlaamse en internationale componisten, 1/02/2012

Bekijk hier de trailer van het project Douze Chansons

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=bOJePg1syw0&w=500&h=305]