Klankenbos gonst weer van geluiden

Klankenbos Dacht je in het bos alleen maar het geruis van de wind of het gekraak van takken te horen ? Dan heb je het goed mis, want in het Provinciaal Domein Dommelhof in Neerpelt ritselt het bos van ongewone, mysterieuze klanken. Je zou het Klankenbos een ‘openluchtmuseum’ of misschien wel een ‘openluchtconcertzaal’ kunnen noemen, want de hedendaagse kunstwerken die her en der tussen bomen en struiken verscholen zitten fungeren als muziekinstrumenten. Terwijl je het wandelparcours volgt ga je af op oren én ogen. Niet schrikken wanneer je midden in het bos plotseling op een ‘Kanariestudio’ stoot… Bij de installatie ‘Box 30/70’ hoor je een waterviool, een sneeuwharp of het geluid van onderwaterinsecten.  In totaal kan je in het Klankenbos 11 vaste en 3 mobiele klankinstallaties ontdekken, in een parcours waar kunst, klank en natuur elkaar vinden. Deze zomer komen er bovendien nog 3 nieuwe installaties bij!

In Klankenbos brengen hedendaagse kunstwerken dus klanken voort. Niet alleen je oren worden geprikkeld, je kunt er ook je ogen de kost geven. Wil je meer weten? Elke tweede zondag van de maand van maart tot en met oktober neemt een gids je mee langs het wandelparcours en vertelt je meer over de klankinstallaties. Bezoek je Klankenbos liever op eigen houtje? Dan kan je op het plannetje dat aan de ingang van het bos ligt meer informatie vinden.

Op 8 april om 15.00 uur vindt de eerstvolgende Open Klankenbos plaats en krijg je een gratis rondleiding. De volgende rondleidingen vinden plaats op 13 mei, 10 juni, 8 juli, 12 augustus, 9 september en 14 oktober 2012.

Plezier voor kinderen in Klankenbos
Voor kinderen is Klankenbos een paradijs, en dat niet alleen tijdens een wandeling of rondleiding met gids. Want in Klankenbos kan je ook terecht voor schattentochten en verjaardagsfeestjes. Bovendien kan je elke woensdag en zaterdag van de paasvakantie Piraat Partituur helpen om zijn schatten terug te vinden. Alle dappere helden met nieuwsgierige oren krijgen een bekroning tot klankpiraat. Voor piraatjes van 4 tot 9 jaar. Reserveren wordt aangeraden!

Klankenbos
Provinciaal Domein Dommelhof Neerpelt

Toekomstlaan 5
3910 Neerpelt

Neem zeker een kijkje op www.musica.be voor meer informatie over de andere rondleidingen en activiteiten en voor het volledige kinderaanbod.