Kobe Vancauwenberghe brengt creaties van jonge componisten uit The Big Apple in Logos

Kobe Van Cauwenberghe Kobe Vancauwenberghe specialiseert zich in de harde kern van de hedendaagse gitaarmuziek, waarbij hij een reguliere dosis New Complexity allerminst schuwt. Inmiddels heeft hij in New York City behoorlijke credits opgebouwd, en op het solorecital in Logos presenteert hij uitsluitend creaties die jonge componisten uit The Big Apple speciaal voor hem componeerden. Met werk van Paul Clift, Aaron Einbond, Christopher Trapani, Rama Gottfried en Alex Mincek.

De Antwerpse gitarist Kobe Van Cauwenberghe is een toegewijd uitvoerder van het hedendaags klassieke gitaarrepertoire. Naast een Master aan het Conservatorium van Gent -waar hij studeerde bij Tom Pauwels – behaalde hij ook een Master in Contemporary Performance aan de Manhattan School of Music, waar hij zich verder bekwaamde bij David Starobin en Mark Stewart.

Tijdens zijn driejarig verblijf in New York City was hij vaste gitarist bij het Wet Ink Ensemble en was hij als freelancer betrokken bij verschillende projekten, waaronder een toernee met het Signal Ensemble en Helmut Lachenmann n.a.v. diens 75ste verjaardag. Met het Talea ensemble verzorgde hij de Amerikaanse creaties van Fausto Romitelli‘s Professor Bad Trip, An Index of Metals en diens solowerk Trash TV Trance. Daarnaast werkte hij samen met het Callithumpian Consort in Boston, de Internationale Ensemble Modern Akademie in Frankfurt en het Either/Or Ensemble in New York. Vanaf het seizoen 2011-2012 maakt Kobe terug deel uit van het elektrische gitaren-kwartet Zwerm, dat hij in 2007 mee oprichtte. Ook Nadar Ensemble doet regelmatig beroep op zijn skills.

Hij speelde de voorbije jaren concerten in Europa, de Verenigde Staten en Canada, zowel als solist als in kamermuziekverband of groot ensemble. Hij was te zien in concertzalen als deSingel, Flagey, BOZAR, Merkin Hall, Miller Theater, Symphony Space en Le Poisson Rouge en op festivals als Ars Musica, What’s Next, The Bang on a Can Marathon, Tribeca New Music Festival en de Darmstadt Ferienkurse für neue Musik, waar hij in 2010 de Stipendienpreis won.

Kobe Van Cauwenberghe is te horen op het Psi label, New World Records en binnenkort ook te zien op een nog te verschijnen DVD gewijd aan het werk van Helmut Lachenmann op Mode Records.

Programma :

  • Paul Clift, 1950c, creatie
  • Aaron Einbond, Silent Screen, creatie
  • Christopher Trapani, Really Coming Down
  • Rama Gottfried, Spindle, creatie
  • Alex Mincek, creatie

Tijd en plaats van het gebeuren :

Soloconcert Kobe Vancauwenberghe
Woensdag 25 april 2012 om 20.00 u
Logos Tetraëder – Gent

Bomastraat 26-28
9000 Gent

Meer info : www.logosfoundation.org en www.kobevancauwenberghe.com

Extra :
Kobe Van Cauwenberghe op youtube
Paul Clift : www.paulclift.net
Aaron Einbond : aaroneinbond.wordpress.com
Christopher Trapani : www.christophertrapani.com
Rama Gottfried : ramagottfried.com
Alex Mincek : www.alexmincek.com