Benjamin Britten-project van Operastudio Vlaanderen : een voorstelling om nooit te vergeten

Britten-project Het Benjamin Britten-project van de Operastudio Vlaanderen en het SPECTRA Ensemble krijgt langzaam maar zeker vorm. Regisseur Vincent van den Elshout gidst de zangers doorheen dit project, zoekt hun grenzen op, keert het oeuvre van Benjamin Britten binnenstebuiten. Samen met dirigent Filip Rathé en het Spectra ensemble brengen ze stukken van A Midsummernight’s dream, The Rape of Lucretia, The Turn of The Screw en Peter Grimes tot leven. De muziek ging eerst door de handen van componist Joris Blanckaert, die de arrangementen voor het ensemble schreef. Elena Werner, Ace Mc Carron en Jean-Pierre Verkimpe zorgen voor costuums, belichting en set. Het wordt wederom een voorstelling om nooit te vergeten.

Tijd en plaats van het gebeuren :

SPECTRA/Operastudio Vlaanderen : Benjamin Britten-project
Zaterdag 12 mei 2012 om 20.00 u
Zondag 13 mei 2012 om 15.00 u
Maandag 14 mei 2012 mei 2012 om 20.00 u
Concertruimte van Operastudio Vlaanderen – Gent

Bijlokekaai 6
9000 Gent

Meer info : www.spectraensemble.com en www.operastudio.be

Extra :
Benjamin Britten op en.wikipedia.org, www.brittenpears.org, www.boosey.com en youtube
Benjamin Britten (1913 – 1976): Persoonlijkheid onder invloeden op www.musicalifeiten.nl
Joris Blanckaert : www.jorisblanckaert.be