Faust : stille film van Murnau met live improvisaties door Frederik Croene

Faust Alexei Lubimov, sinds de eerste seizoenen een trouwe gast van het Concertgebouw, stelt dit weekend met plezier zijn briljante leerling Alexei Zuev voor. Ze verdelen Beethovens late pianosonates onder elkaar en combineren ze in drie concerten met meesterwerken uit de moderne pianoliteratuur. Terwijl de concerten op zondag rond de thema’s ‘Filosofie’ en ‘Expressie’ draaien, staat het concert van zaterdagavond in het teken van ‘Traditie en transformatie’. Net als in Beethovens sonates opus 101 en 110, houden traditionele, soms archaïserende vormen en experiment elkaar in evenwicht in de pianomuziek van Stravinsky en Schönberg. In de late uurtjes improviseert pianist Frederik Croene nog live bij de vertoning van F.W. Murnaus adembenemende stille film Faust uit 1926, een must voor elke cinefiel én Beethoven-fan. De negen symfonieën vormen het uitgangspunt van Croenes spectaculaire improvisaties.

Faust. Eine deutsche Volkssage
Stille film uit 1926 van F.W. Murnau met live improvisaties door Frederik Croene
Zaterdag 12 mei 2012 om 22.00 u
Concertgebouw – Brugge

t Zand 34
8000 Brugge

Meer info : www.concertgebouw.be, www.muzemuse.eu en www.frederikcroene.com