Allereerste concert in de nieuwe reeks ‘ChampdAction/Studio/concerts’ in deSingel

Mark Applebaum Op vrijdag 18 mei vindt het allereerste concert in de nieuwe reeks ‘ChampdAction/Studio/concerts‘ plaats in ChampdAction/Studio in deSingel Antwerpen. In deze reeks komen verschillende groepen, stijlen, disciplines, performances, projecten, cd-voorstellingen aan bod, naar analogie met de muzikale diversiteit die Champ d’Action sedert lange tijd koestert. Alle live concerten en performances worden opgenomen in ChampdAction/Studio.

Programma :

Cd-voorstelling ‘Harry’ van Bambeen Grey
Uitvoerders : Frans Van Isacker – altsax en basklarinet, Audrey Lauro – altsax, Ann Eysermans – contrabas, Nicolas Chkifi – drums en percussie. Opname : ChampdAction/Studio Mixing, mastering en producing : Serge Verstockt.
Meer info : www.bambeengrey.be

Gitarist Nico Couck speelt “DNA” (2004) van Mark Applebaum: een boeiende zoektocht naar extended technieken voor klassieke gitaar
“The music involves the body’s memory of playing an extent work…” Mark Applebaum (foto)
Nico Couck vond de weg naar ChampdAction al tijdens zijn eerste jaren aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen toen hij zich inschreef voor LAbO III, het multidisciplinaire project dat ChampdAction tweejaarlijks opzet met deSingel en het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Hij werkte er toen aan de stukken ‘Vampyr’ van Tristan Murail (samen met Laura Broux, studente beeldende kunsten aan St Lucas ) en ‘Sequenza VI’ van Luciano Berio en leerde er de Amerikaanse componist en curator van LAbO III Mark Applebaum kennen. Nu is hij één van de drie winnaars van de Youth ‘n Classic wedstrijd van Klara, Klarafestival ism SonicAngel. Voor de cd opname die dit met zich meebrengt plant Nico zijn opnames in ChampdAction/Studio in het voorjaar 2013.
Meer info : www.champdaction.be, www.sonicangel.com en www.markapplebaum.com

Improvisation Pool
Naar het idee van Derek Bailey’s “company” concerten heeft de Nederlandse saxofonist Jorrit Dijkstra de laatste tien jaar in verschillende steden in Europa en Noord Amerika “Improvisation Pool” concerten georganiseerd, waarbij steeds lokale improvisatoren met rondreizende gasten op het podium worden gezet. Vrijdagavond vindt een internationaal gezelschap van improvisatoren uit België, Nederland, Frankrijk en Chili elkaar in duo’s, trio’s, en een grande finale.
Guillaume Orti – altsax, Jorrit Dijkstra – altsax en lyricon, Audrey Lauro – altsax, Ann Eysermans – contrabas en harp, Lynn Cassiers – voice en electronics, Juan Parra – laptop en gitaar.
Meer info : www.jorritdijkstra.com

Tijd en plaats van het gebeuren :

ChampdAction/studio/concerts #1
Vrijdag 18 mei 2012 om 20.00 u
ChampdAction/Studio in deSingel – Antwerpen

Desguinlei 25
2018 Antwerpen
Gratis toegang

Meer info : www.champdaction.be

Elders op Oorgetuige :
Stompbox.guitar : Nico Couck op zoek naar nieuwe klankkleuren op de gitaar, 9/02/2012