De wonderlijke transformatie van het Quatuor Ébène

Quatuor Ébène Een wonderlijke transformatie: het Quatuor Ébène, sinds jaren gepokt en gemazeld in ‘ernstige’ muziek, waagt zich nu aan jazzklassiekers als Chick Corea’s ‘Spain’, Miles Davis’ ‘All blues’ en Brad Mehldau’s ‘Unrequited’. Elektrisch versterkt en bijgestaan door drummer Richard Héry kijken de vier niet op een virtuoze improvisatie meer of minder. Even onverschrokken pakken ze uit met fraaie eigen arrangementen van ‘Pulp Fiction’ (Misirlou Twist) en Bruce Springsteens ‘Streets of Philadelphia’, waarin bovendien altviolist Mathieu Herzog de zang voor zijn rekening neemt!

Filmmuziek, jazz of pop, geen enkel experiment gaan deze muzikale veelvraten uit de weg. Opmerkelijk genoeg vervalt het ensemble daarbij nooit in gratuite cross-over, maar slaagt het er wonderwel in klassiek vernuft aan onbevangen speelvreugde te paren. In een roetsjbaan van verrassende muzikale wendingen doet ‘The Other Ébène’ je gegarandeerd naar adem happen. Kortom, deed het vertrouwde Ébène je al glimlachen, smachten en wenen, dan wacht u met ‘The Other Ébène’ niets minder dan extase!

Tijd en plaats van het gebeuren :

Quatuor Ébène & Richard Héry: The Other Ébène
Vrijdag 1 juni 2012 om 20.00 u
deSingel – Antwerpen

Desguinlei 25
2018 Antwerpen

Meer info : www.desingel.be en www.quatuorebene.com