Red Stichting Logos! Teken de petitie

Logos robotorkest Sinds 1968 biedt Stichting Logos Vlaamse en internationale artiesten een podium voor hedendaagse muziek en geluidskunst. In het eigen atelier bouwen Logos-kunstenaars en gasten vernieuwende instrumenten en worden nieuwe technologieën ontwikkeld. Het huisorkest Mens & Machine herbergt meer dan 50 muziekautomaten en is uniek in de wereld.

Net als vele andere kunstorganisaties vernam Stichting Logos vrijdagavond dat zij vanaf 2013 uit de boot valt en het voortaan met een jaarlijkse dotatie van 0 euro moet rooien. Nochtans kreeg Logos tweemaal een positief advies, zowel voor de artistieke als de zakelijke werking.

Zaterdagnacht startte Logos een online petitie, gericht aan de minister van cultuur Joke Schauvliege. In minder dan 48 uur tekenden meer dan 500 mensen. Concertgangers uiten hun verontwaardiging. Talrijke muzikanten en componisten uit binnen- en buitenland benadrukken de rol die Logos speelde in de uitbouw van hun internationale carrière. Ook artistieke leiders en academici betuigen hun steun en beklemtonen de unieke positie die Logos inneemt.

Serge Verstockt (België): “Alles wat maar iets van betekenis is geweest voor de hedendaagse muziek is er gepasseerd.

Charles Morrow (Verenigde Staten en Finland): “Reducing their funding hurts Belgium and the international community that has come to know Belgium via Logos dissemination of ideas-image and investment.”

Nico Couck (België): “Among many other wonderful things, the Logos Foundation is a great platform to help out young musicians present their work in the field of contemporary arts.”

Bob Gilmore (UK): “Withdrawing funding would be a terrible mistake and a blow to one of the most admirable cultural treasures in the country.”

Ge Huismans (Nederland): “Vlaanderen heeft ook nood aan meer experimentele klanken! En zeker aan organisaties die daarbij al decennia voorop lopen.”

Dr Federico Reuben (UK): “The logos foundation is an important international centre for music research and innovation. Cutting its funding would be detrimental to the international music research community.”

Marek Choloniewski (Polen): “Logos Foundation is one of the most important centers of modern art worldwide. It has to be supported in a most extend range.”

Stefan Prins (België): “Logos is een internationale aantrekkingspool, een ijkpunt, een van de weinige plekken waar niet gesubsidieerde/kleine/experimentele musici nog hun ei kunnen leggen in Vlaanderen, dat verder grotendeels gedomineerd wordt door enkele grote spelers die met het grootste deel van het subsidiebudget gaan lopen.”

Cathy van Eck (Zwitserland): “Niet alleen een werkplaats vol met experimenteermogelijkheden voor musici en componisten, maar ook een zeer rijk concertprogramma, dat onmisbaar is in Vlaanderen.”

Warren Burt (Australië): By all means, they should be funded, and funded well, for the important work they are doing.”

Meer info : www.logosfoundation.org

2 Antwoorden op “Red Stichting Logos! Teken de petitie”

  1. Deze unieke, eigenzinnige en vernieuwende Stichting moet gewaarborgd worden ook in deze tijd…..Het is een verijking van onze leefwereld…

Reacties zijn gesloten.