Slagwerkduo Enrico Malatesta & Christian Wolfarth in Logos

Christian Wolfarth Het slagwerkduo Wolfarth-Malatesta bestaat sedert 2009 en legt zich voornamelijk toe op de omvangrijke canon van het 20ste-eeuwse slagwerkrepertoire. De Zwitser Christian Wolfarth en zijn Italiaanse spitsbroeder Enrico Malatesta oefenen hun vak echter het liefst in alle discretie uit. Er is geen BOEM! PAUKENSLAG!-achtige aanpak, laat staan sprake van elektronische versterking. Hun optredens zijn ambachtelijk in die zin dat louter het spel van vingertoppen, knokkels en handpalmen volstaat om hun verhaal mee te vertellen.

Strictly acoustic stuff dus, waarmee ze subtiel alle denkbare timbres, resonanties, ghost sounds, scratches, etc. uit hun instrumentarium tevoorschijn toveren. Vandaar dat dit misschien wel een beetje een antipercussiekoncert kan worden, dat naast klank vooral ruimte laat voor stilte, aleatoriek en een grote aandacht voor sonore afwerking. Hun eerste samenwerkingen resulteerden in het gelauwerde debuutalbum ‘Mirrors’, in 2010 verschenen bij Presto Records.

Christian Wolfarth (1960) studeerde slagwerk aan het conservatorium van Luzern bij Billy Brooks en Pierre Favre en compositie bij Siegfried Kutterer. Een zwak voor (free-) jazz en geïmproviseerde muziek leidden hem naar samenwerkingen met John Butcher, Axel Dörner, Malcolm Goldstein, Barry Guy, Jason Kahn, Annette Krebs, Andrea Neumann, Evan Parker, Michael Vorfeld en The London Improvisers Orchestra. Sedert 1991 speelt hij op toernee veelvuldig soloconcerten, voornamelijk in Europa.

Zijn jonge Italiaanse collega Enrico Malatesta (1985) kreeg zijn opleiding aan het conservatorium ‘Bruno Maderna’ in Cesana en specialiseerde zich daar voornamelijk in het oeuvre van Stockhausen, Cage, Feldman en de graphic scores van Earle Brown. Hij heeft een voorliefde voor gestreken cymbalen, iets waar hij toch behoorlijk virtuoos in is. Hij geeft les aan verschillende conservatoria, werkt samen met visuele artiesten, choreografen en cineasten en is tevens oprichter van het percussie-ensemble Glueck. Hij werkte in die hoedanigheid al samen met Robin Hayward, Philip Corner, Burkhard Beins, Eugene Chadbourne en Vinko Globokar, allemaal oude Logos-bekenden.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Enrico Malatesta & Christian Wolfarth
Donderdag 7 juni 2012 om 20.00 u
Logos Tetraëder – Gent

Bomastraat 26-28
9000 Gent

Meer info : www.logosfoundation.org en yoursadness.blogspot.be

Extra :
Enrico Malatesta en Christian Wolfarth op youtube

Bekijk alvast deze solo van Enrico Malatesta

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=rddF6gjz0oM&w=500&h=305]

en van Christian Wolfarth

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=sPYObRYiMLU&w=500&h=305]