Dez Mona met Sága op de Gentse Feesten

Dez Mona Geen enkele andere band klinkt als Dez Mona omdat geen enkele andere band zich waagt aan de niet bepaald voor de hand liggende en net daarom intrigerende mix van jazz, gospel, barok en chanson. Dez Mona is zo uniek als Antony & The Johnsons uniek is. Hun nieuwste plaat, ‘Saga‘, is zonder meer hedendaagse opera. Volstrekt eigenzinnig maar bijna onaards schoon. Voor wie oren heeft die willen luisteren, wordt Dez Mona dé ontdekking van deze Gentse Feesten.

Dez Mona creëert met het nieuwste album hun opera als weerspiegeling van onze tijd, een poëtische uiting van onze innerlijke en uiterlijke wereld. Intense ballades, barokinstrumenten, je mag je er allemaal aan verwachten. Sága verwijst naar de godin van de geschiedenis uit de Noordse mythologie die zingt over het heden, verleden en toekomst. Net zoals Sága vertelt Dez Mona over de wereld rondom ons en over de menselijke ziel en de schoonheid van haar gebreken. Is het een utopie gebleken dat de mens in staat is zichzelf te veranderen en naar een hoger niveau te tillen? Voor Sága wordt een nieuw repertoire geschreven van intense ballades en verhalen met een voor Dez Mona kenmerkende dramatiek en theatraliteit. Muzikaal slaat Dez Mona de handen in elkaar met de barokmusici Jutta Troch (barokharp) en Pieter Theuns (theorbe) van BOX. Barokharmonieën versmelten met de klankwereld van Dez Mona tot een feeërieke weerspiegeling van onze tijd.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Dez Mona : Sága
Zaterdag 21 juli 2012 om 23.00 u
Bij St – Jacobs – Groot podium
Gent

Meer info : www.trefpunt.be, www.gentsefeesten.be en www.dezmona.com

Elders op Oorgetuige :
Opera meets pop in Sága, 7/05/2012
Dez Mona creëert met Sága een opera als weerspiegeling van onze tijd, 4/09/2011

Een antwoord op “Dez Mona met Sága op de Gentse Feesten”

  1. wij kunnen alleen maar beamen dat, ” wat we gezien hebben tijdens het optreden op St Jacobs was de maxxxx” het schoonste was dat we ooit gezien én gehoord én beleefd hebben. Moge “de groep” nog lang op zo’n manier doorgaan. WLY4EVERANDEVER 😉 muziekale groeten van Hilde En Agnel uit Gent! xxxx
    Een ode aan de schoonheid…………………….x

Reacties zijn gesloten.