Improvisatieorkest voor jongeren Re-Mix Orchestra laat weer van zich horen

Paul Griffiths Enkele jaren geleden lanceerde deFilharmonie met veel succes het initiatief ‘Re-Mix Orchestra‘, een improvisatieorkest voor het jonge volkje van twaalf tot zeventien. ‘Re-Mix ‘wil actief musicerende tieners in contact brengen met het orkest en hun interesse en aandacht wekken voor klassieke muziek. Een twintigtal jongeren met diverse muzikale achtergrond bouwt gedurende enkele dagen aan een eigen compositie om ze uiteindelijk ook zelf te creëren op het concertpodium.

Improviseren kan je leren. Daarom gaat deFilharmonie aan de slag met een twintigtal muzikale tieners. Onder leiding van de Londense muziekcoach Paul Griffiths en met de ruggensteun van enkele orkestmuzikanten krijgt dit Re-Mix Orchestra een week de tijd om een eigen creatie ineen te knutselen. Het resultaat krijg je te zien tijdens het slotconcert op 31 augustus in deSingel in Antwerpen.

Solist is deze keer niemand minder dan de jazztrompettist en componist Bert Joris. Paul Griffiths, die dergelijke workshops onder meer ook heeft geïnitieerd bij het London Symphony Orchestra, leidt ook nu weer het project. Musici van deFilharmonie staan hem bij en zullen tegelijk coachen én meespelen. ‘Re-Mix Orchestra’, editie 6: gegarandeerd een intrigerend project.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Concert Re-Mix Orchestra
Vrijdag 31 augustus 2012 om 20.00 u
deSingel – Antwerpen
Desguinlei 25
2018 Antwerpen

Meer info : www.desingel.be en www.defilharmonie.be