Uitverkochte Belgische première van Lilith

Claron McFadden In het kader van Club K, KlaraFestivals jaarlijkse ontmoeting tussen klassiek en pop, zet operazangeres Claron McFadden haar eerste eigen muziektheatervoorstelling neer die klassieke muziek, jazz, poëzie, film en toneel met elkaar verbindt: Lilith.

Claron McFadden wil in het tweede deel van haar zangcarrière meer eigen producties maken door klassieke muziek en jazz, de stijlen waarin zij excelleert, met elkaar te verbinden. Bovendien wil ze verhalen brengen over sterke vrouwen. Net zoals Lilith, de allereerste vrouw van Adam die weigerde zich te onderwerpen en het Paradijs verlaat op zoek naar warmte bij tal van minnaars. Lilith ging onlangs in première tijdens de Operadagen Rotterdam en was één van de hoogtepunten van het Holland Festival.

In de bar van Hôtel du Paradis zien we een man die vertelt over zijn mislukte liefde. Dan zien we een vrouw die op haar beurt over haar stukgelopen relatie begint. Gaandeweg wordt duidelijk dat hij Adam is en zij Lilith, volgens de joodse mythologie zijn eerste vrouw, die gelijktijdig en gelijkwaardig aan hem was geschapen. Nadat Lilith weigert zich te onderwerpen aan Adam besluit zij het Paradijs te verlaten. Zo ontspint zich het verhaal van hun tragische liefdesgeschiedenis, uitmondend in een dramatisch slot. Met Lilith zet operazangeres Claron McFadden een emotioneel geladen muziektheatervoorstelling neer, die klassieke muziek, jazz, sampling, toneel, film en poëzie combineert om tijdloze vragen aan de orde te stellen over de verhouding tussen man en vrouw, en tussen de mens en God.

Lilith is uitverkocht op het KlaraFestival maar er zijn nog plaatsen voor de voorstelling op 9 september in het Concertgebouw Brugge of op 21, 22 en 23 mei in deSingel Antwerpen.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Transparant : Lilith
Zaterdag 1 september 2012 om 20.00 u (uitverkocht)
Club K – Spirito Martini – Brussel

Stassartstraat 18
1050 Brussel

Meer info : www.klarafestival.be en www.transparant.be
——————————
Zondag 9 september 2012 om 20.00 u
Concertgebouw Brugge

‘t Zand 34
8000 Brugge

Meer info : www.concertgebouw.be en www.transparant.be

Extra :
Interview met Claron McFadden over Lilith door Cobra

Elders op Oorgetuige :
Knockin’ on Heaven’s Door : KlaraFestival tussen hemel en aarde, 28/08/2012