Klassiek in de Stad brengt ballet, opera en klassieke muziek in open lucht

Klassiek in de Stad Drie Antwerpse cultuurhuizen starten het klassieke seizoen met een gratis tweedaags festival op het Sint-Jansplein. Gratis genieten van ballet, opera en klassieke muziek in open lucht, dat is Klassiek in de Stad. Op zaterdag 8 en zondag 9 september luiden het Koninklijk Ballet van Vlaanderen, de Vlaamse Opera en deFilharmonie samen het klassieke seizoen in op het Antwerpse Sint-Jansplein. Voor de gelegenheid wordt het plein bedekt met 3000 banken en klapstoelen. Infostandjes, drank- en eettenten maken het festivalgevoel compleet.

Op zaterdagavond gunt het Koninklijk Ballet Vlaanderen u een unieke blik achter de schermen. Dit internationaal gerenommeerde gezelschap nodigt u uit om een professionele ballettraining en repetitie bij te wonen.

Op zondagochtend geeft Vlaamse Opera het startschot van een hele dag klassieke muziek. Onder leiding van dirigent Yannis Pouspourikas en presentator Thomas Van der Veken laten het Symfonisch Orkest, het Koor en het Kinderkoor van Vlaamse Opera het publiek kennismaken met de opera’s van het nieuwe seizoen. Dit jaar steekt Vlaamse Opera hun concert in een nieuw jasje en zullen er zeker verrassingen volgen.

Zondagavond is het de beurt aan deFilharmonie. Voordat het orkest het podium betreedt, gaat het Re-Mix Orchestra – een van de educatieve projecten van deFilharmonie – aan het improviseren met jazztrompettist Bert Joris. Vervolgens trakteert deFilharmonie je onder leiding van dirigent Dirk Brossé op een voorproefje van het nieuwe seizoen. Bovendien stelt Bert Joris, samen met jazzvocaliste Tutu Puoane, zijn nieuwste creatie in wereldpremière voor op het Sint-Jansplein. 

Tijd en plaats van het gebeuren :

Klassiek in de Stad
Zaterdag 8 en zondag 9 september 2012
Sint-Jansplein Antwerpen

Het volledige programma en alle verdere info vind je op www.klassiekindestad.be