Novecanto brengt huldeconcert voor Lucien Posman in Maldegem

Lucien Posman Onder leiding van Tom Deneckere brengt Novecanto op vrijdag 14 september 2012 ‘Hang your Serious Song’, een huldeconcert voor Lucien Posman (foto), Vlaams componist én sinds jaar en dag trouwe zanger in het koor. Posman schrijft voor alle mogelijke genres en besteedt grote aandacht aan koormuziek. Het programma is in grote lijnen gebaseerd op zijn levensloop, de belangrijke momenten uit zijn bestaan. Natuurlijk kan Blake, zijn favoriete dichter, niet ontbreken en laten Lucien Posmans vrienden zich evenmin onbetuigd.

Novecanto is een Gents onafhankelijk gemengd koor. Het brengt klassieke moderne en hedendaagse muziek (vanaf 1900). Met een veertigtal moedige liefhebbers streeft het naar een vakkundige afwerking. Van 1991 tot november 2011 stond Novecanto onder leiding van Katrijn Friant, daarna nam Tom Deneckere het roer over.

Novecanto brengt jaarlijks een nieuw concert. Op basis van een centraal thema of muziekstuk, uitgaand van een bepaalde componist of van een muzikaal gegeven gaat het koor op zoek naar aanverwante muziek. Daarbij probeert het steevast nieuwe of onbekende werken te ontdekken. De concerten van Novecanto zitten vol afwisseling. Er wordt gestreefd naar een evenwicht tussen instrumentale en vocale gedeelten, die elkaar goed aanvullen. De aandacht gaat niet alleen uit naar het muzikale element – ook het visuele aspect van een optreden is van belang. Theatrale en speciale effecten kunnen bijgevolg deel uitmaken van het gebeuren. Daarbij gaat het koor het experiment niet uit de weg. Novecanto bracht dit concert in première in mei 2012 in Parnassus in Gent.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Novecanto : Hang your Serious Song – a Posman experience
Vrijdag 14 september 2012 om 20.00 u
Feestzaal Koninklijk Atheneum Maldegem

Katsweg
9990 Maldegem

Meer info : www.novecanto.be

Extra :
Lucien Posman op www.matrix-new-music.be

Elders op Oorgetuige :
Hang your Serious Song : Novecanto zingt Posman, 11/05/2012
Huldeconcert en cd-voorstelling Lucien Posman in het Conservatorium Gent, 22/03/2012