Oude kennis voor nieuwe tijden: Isabel Tesfazghi & Future Primitive

Isabel Tesfazghi De in België residerende Duitse beeldend kunstenares Isabel Tesfazghi laat in Future Primitive diverse media organisch, haast ambachtelijk samengaan. Psychedelische kleuren, patronen en herhaling zijn sterke ankerpunten in haar tekeningen, sculpturen, videos, installaties, performances en geluidskunst. Ze is gefascineerd door oude stamculturen zoals de Midden-Amerikaanse Maya’s of het Zuid-Afrikaanse Ndebele volk. Vanuit deze fascinatie – voor hun levenswijzen, kunst, kennis van de natuur, spiritueel bewustzijn en rituelen – creëert ze haar eigen microcosmos. Zo laat ze een een nieuwe wereld, een nieuwe stam ontstaan, met eigen rituelen, een eigen taal, beelden, geluiden en symbolen. Oude kennis voor nieuwe tijden: Future Primitive.

Isabel Tesfazghi (1985) studeerde af aan de Academie voor Schone Kunsten van Konzen te Mönchengladbach in 2003, haalde haar bachelor in textieldesign aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht in 2008 en liep stage bij Hussein Chalayan in Londen (textielonderzoek, weven en desingontwikkeling voor de haut couturelijn) en bij Atelier Hilde Frunt te Antwerpen (breiwerk, mode). Na de masterclasses ‘Humor als gastheer in de kunstwereld’ onder leiding van Lieven Seegers (Masareelcentrum) en ‘Master Maquette’, geleid door Nadia Naveau (Verbeke Foundation) haalde ze haar master in de Beeldhouwkunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen in 2012. Voor haar afstudeerproject sleepte ze de Mathilde Horlait-Dapsens prijs richting beeldhouwkunst in de wacht. Haar werk was eerder te zien in onder andere Extra City (Blind Date), Verbeke Foundation (Master Maquette), Galerie Yorash Valkenburg, Kunstraum Galerie Berlijn (Chicks on Speed Cultural Workship Now!) en Faktor 44 (Celebration of Depression).

De expo ‘Future Primitive’ wordt aangevuld met een concert van de gloednieuwe band ‘X OR CISM‘. Isabel Tesfazghi verzamelt hiervoor de Transmedia- en ATP-graduaat Sven Goyvaerts (drum) en het Roemeense kunstenaarsduo Marius Ritiu (gitaar) & Christian Bors (bas) rond zich. Dj Rufus (Rufus Michielsen) zorgt doorheen de avond voor de nodige sfeerplaten en draait na de vernissage en het concert graag ten dans.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Isabel Tesfazghi : Future Primitive
Vernissage + concert X OR CISM & dj RUFUS
Vrijdag 26 oktober 2012 om 19.30 u
De expo loopt van vrijdag 26 oktober t.e.m. vrijdag 7 december 2012
Kunstencentrum België – Hasselt

Burgemeester Bollenstraat 54-56
3500 Hasselt

Meer info : www.kunstencentrumbelgie.com en www.isatesfazghi.com