Phil Maggi & Delphine Fedoroff : film met live muziek en concert met visuals in OFFOff

Delphine Fedoroff, Itinérances Film met live muziek én een concert met visuals op donderdag 22 november. Phil Maggi uit Luik werkte samen met de top van de drone, noise en ambient scene en brengt in OFFoff in Gent zijn verminkte geluidslandschappen samen met het filmisch werk van fotografe en poëtisch militante Delphine Fedoroff.

“Reizen is een van de manieren waarop men, via de andere, met zichzelf geconfronteerd wordt. Creatie is een van de vormen van onwrikbaar verzet. We hebben besloten om ons te verplaatsen. We hebben besloten dat die beweging niet alleen naar buiten gericht zal zijn. We hebben besloten om deze plat de résistance te verteren, en aan tafel aan te schuiven. Ja, ook aan de uwe.”

Deze film is een soort postkaart die de kijker uitnodigt om zelf de ontmoeting mee te maken tussen een componist-muzikant, Phil Maggi, en een fotografe, Delphine Fedoroff. Fedoroff monteerde de eigen beelden op Maggi’s compositie Blue fields in Paramount. Donderdagavond zal Phil Maggi live op deze compositie variëren.
Tot slot trakteert Phil Maggi ons nog op een kort live concert met live visuals door Pus (Tom Van Lippevelde).

Phil Maggi (1980) woont en werkt in Luik. Hij is de stichter en vocalist van de rockband Ultraphallus. Sinds 2003 werkt hij aan verminkte geluidslandschappen die groeien uit atmosferische ambient en uit samples van klassieke en traditionele muziek. Hij verkent daarbij de gebieden van drone en noise muziek, maar ook donkere, psychedelische en lo-fi cinematografische soundtracks, geïnspireerd door dromen en herinneringen van historische populaire muziek. Zijn muziek wordt soms vergeleken met Phill Niblock, Andrew Liles of Nurse with Wound. Hij speelde in binnen- en buitenland samen met Tuxedomoon, Metalycee, KK Null, Bruital Orgasm, Yannick Franck, Hati, Jeff Gburek, Habsyll, Kristus Kut, Robert Curgenven, Rinus Van Alebeek, Philippe Petit en Alinovsky.

Fotografe Delphine Fedoroff (1980) staat bekend als een poëtische militante. Ze werkt met klank, woord en beeld rond gemeenschapspraktijken en hun geschiedenis. Fedoroff werd ertoe gedreven om verschillende keren naar Oekraïne te reizen voor het draaien van een documentaire waarin ze het huidige leven bevraagt van een gemeenschap die in een postcatastrofale zone woont (Tsjernobyl, na de ramp van 1986). Tijdens dergelijke reizen onderzoekt ze, via haar gevoelens, landschappen waarnaar men verlangt, onscherpe grenzen, en gezichten die haast vertrouwd overkomen. Door de snelheden aan te passen en ruimtes om te keren, ‘pauzeert’ Fedoroff.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Live soundtrack : Phil Maggi/Delphine Fedoroff, Itinérances
Donderdag 22 november 2012 om 20.30 u
Art Cinema OFFOff – Gent

Begijnhof Ter Hoye
Lange Violettestraat 237
9000 Gent

Meer info : www.offoff.be

Extra :
Phil Maggi : www.philmaggi.com
Delphine Fedoroff : blablaxpress.org/delphine