Chrs Galarreta, Seiji Morimoto, Patrick Thinsy, Adam Asnan & Pauwel De Buck in de Beursschouwburg

Chrs Galarreta Chrs Galarreta (foto) maakt geluid uit klank en stilte. Hij gebruikt hiervoor ongewone elektronische toestellen, zelfgemaakte instrumenten, gecontroleerde software-fouten, en non-auditieve tonen. Dit alles verwerkt hij tot audiovisuele installaties en performances.

Seiji Morimoto creëert geluidperformances, installaties en video’s. In 2003 verhuisde Morimoto naar Berlijn, en performde en exposeerde intussen op vele internationale festivals in Europa. Hij is geïnteresseerd in de onstabiele akoestische balans tussen dagdagelijkse objecten en technische media.

Patrick Thinsy is al 10 jaar actief als muzikant, zowel in de rock scene, als in groepsimprovisaties en met solowerk. Hij creëert zijn geluid met behulp van platendraaiers, synthesizers, veldopnamen en objecten, van gewelddadige uitbarstingen tot traag evoluerende electro-akoestische soundscapes. Zijn belangrijkste focus in improvisatie ligt op het nemen van risico’s, de reacties van publieken en collega-muzikanten uittesten en voortdurend nieuwe mogelijkheden opzoeken. Thinsy is ook fotograaf en beeldend kunstenaar.

Pauwel De Buck is een geluidskunstenaar die leeft en werkt in Gent. Zijn werk wordt zowel gepresenteerd in vorm van installaties als in performances. Hij combineert specifieke veldopnames, meestal uit stedelijke omgevingen, met elektronisch gegenereerde klanken. Deze werkmethode uit zich in een zowel tijdgebonden als sculpturaal en ruimtelijk resultaat. Zijn werk wordt uitgebracht op het Londens Entr’acte label.

Adam Asnan is een Lndense componist-performer. Zijn werk promoot het esthetische potentieel van vaststaand (opgenomen) en versterkt geluid. Zijn composities, live optredens en audiovisuele samenwerkingen toerden meermaals doorheen Europa. Asnan bracht zijn creaties uit bij Entr’Acte, Senufo Editions en Foredoom.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Chrs Galarreta, Seiji Morimoto, Patrick Thinsy, Adam Asnan, Pauwel De Buck
Dinsdag 4 december 2012 om 20.30 u
Beursschouwburg – Brussel
A. Ortsstraat 20
1000 Brussel

Meer info : www.beursschouwburg.be en www.q-o2.be